LIFESTYLE

Μαρία - Έλενα Κυριάκου: «Ακόμη και οι χωρισμένες μητέρες έχουν δικαίωμα στο όνειρο»

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2015, 09:01 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2015, 17:05
Μαρία - Έλενα Κυριάκου: «Ακόμη και οι χωρισμένες μητέρες έχουν δικαίωμα στο όνειρο»
Facebook Twitter Whatsapp

Η Μαρία - Έλενα Κυριάκου και η μπαλάντα της "One Last Breath" πήραν το πράσινο φως για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Η Μαρία - Έλενα Κυριάκου και η μπαλάντα της "One Last Breath" πήραν το πράσινο φως για την Αυστρία και τον 60ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάϊο στο Wiener Stadthalle της Βιέννης.

Η Κύπρια ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή έχει το σθένος του νικητή. Την γνωρίσαμε για πρώτη φορά όταν έλαβε μέρος, μετά την παρότρυνση του αδερφού της, στο talent show "The Voice" του ΑΝΤ1, όπου κέρδισε την πρώτη θέση. Για να ακολουθήσει έναν χρόνο αργότερα η συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision και για ακόμη μια φορά, η υπεροχή έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.
Η Μαρία - Έλενα Κυριάκου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου το 1984, είναι φιλόλογος στο επάγγελμα και μητέρα τριών υπέροχων παιδιών. Η συμμετοχή της στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και ελπίζουμε στην υψηλή βαθμολογία των συμμετεχόντων χωρών και το πολυπόθητο έπαθλο.

Ποια είναι όμως, η ζωή της μεγάλης νικήτριας; Πάμε να την γνωρίσουμε μέσα από τα λόγια της και τη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει αμέσως μετά το τέλος του "The Voice" για λογαριασμό του περιοδικού Like.

Ακολουθούν κάποια ενδιαφέροντα αποσπάσματα της συνέντευξης:

- Πιστεύεις ότι τα talent shows χτίζουν καριέρες;

Δεν ξέρω θέλω όμως, να στηρίξω το τρόπαιο. Πλέον αποτελώ ένα στοίχημα και για την δισκογραφική εταιρεία μου και για το επόμενο «The Voice». Θέλω λοιπόν, να τα καταφέρω. Δεν με απασχολεί τόσο η διάρκεια που θα έχω στον χώρο του τραγουδιού όσο το να έχει ποιότητα ό,τι κάνω. Γιατί βλέπουμε τραγουδιστές που ακούγονται για πολλά χρόνια δίχως όμως, να έχουν τραγουδήσει ποτέ κάτι ποιοτικό. Ή κάποιους άλλους καλλιτέχνες που τα πρώτα πέντε - έξι χρόνια τραγουδούσαν ποιοτικά τραγούδια και ύστερα, για κάποιους λόγους σταμάτησαν. Προσωπικά, δεν θέλω να ερμηνεύσω κάτι που θα είναι έξω από εμένα, που δεν θα με εκφράζει... Εγώ με τη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο show ένα μήνυμα ήθελα να περάσω: ότι τα όνειρα δεν έχουν ηλικία και δεν γνωρίζουν από διακρίσεις. Ακόμη και οι χωρισμένες μητέρες με παιδιά, όπως εγώ, έχουν δικαίωμα στο όνειρό τους...

- Πώς το ορίζεις το ποιοτικό; Αν σου προτεινόταν για παράδειγμα να συνεργαστείς με την Πάολα;

Δεν ταιριάζω με την Πάολα και τα τραγούδια της, συνεπώς δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ μαζί της. Χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω, δεν τραγουδώ τέτοιου είδους λαϊκά τραγούδια. Οπότε μια συνεργασία μαζί της δεν θα με εξέφραζε. Θα συνεργαζόμουν βέβαια με τους coaches του παιχνιδιού: τη Δέσποινα, τη Μελίνα, τον Ρέμο ή τον Μιχάλη.

- Ιδανικά, θα προτιμούσες να δουλέψεις σε μπουζούκια ή κάποια μουσική σκηνή;

Δεν ξέρω αν μπορώ να δουλέψω στα μπουζούκια. Νομίζω ότι οι μουσικές σκηνές με εκφράζουν καλύτερα. Θέλω να ακολουθήσω την καριέρα της τραγουδίστριας αλλά με ανθρώπους που θα είναι πιο κοντά στο δικό μου μουσικό ύφος. Ιδανικά θα ήθελα να κάνω περιοδείες και συναυλίες. Να μην χρειαστεί να υπογράψω μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο με ένα νυχτερινό μαγαζί, που θα με δεσμεύει. Στα μπουζούκια τι να έκανα ακριβώς; Να λέω ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια; Δεν μπορώ να σηκώσω πάνω μου ολόκληρο πρόγραμμα στα μπουζούκια, ούτε και θέλω...

- Είσαι μόλις 30 χρονών και έχεις ήδη τρία παιδιά. Η δημιουργία οικογένειας ήταν όνειρο ζωής;

Ναι, ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια γρήγορα. Με φανταζόμουν από μικρή με τον άνδρα και τα παιδιά μου, όλοι μαζί. Και δόξα σοι ο Θεός έχω τρία αγοράκια πάρα πολύ άτακτα. Ο μεγάλος μου είναι 6,5 χρονών, ο μεσαίος 4 χρονών και ο πιο μικρός 2,5 χρονών. Δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή που έγινα μητέρα από τα 24 μου χρόνια. Ποτέ δεν είπα για τον εαυτό μου «θέλω να γίνω γυναίκα καριέρας». Πάντα η οικογένεια με ενδιέφερε.

- Τι πρακτικές δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει μια εργαζόμενη μητέρα;

Δεν έχεις καθόλου προσωπικό χρόνο. Η καθημερινή κούραση είναι έντονη όπως πολύ μεγάλη είναι και η ευθύνη απέναντι στις τρεις αυτές ψυχές. Σε περίπτωση για παράδειγμα που χτυπήσουν τα παιδιά, πρέπει να το αντιμετωπίσω τελείως μόνη μου. Ο πρώην άνδρας μου και η μητέρα μου δεν μπορούν να είναι πάντα εκεί την κατάλληλη στιγμή. Είναι μεγάλη λοιπόν, η ευθύνη για μια μητέρα να μεγαλώνει μόνη της τρία παιδιά.