Τι είναι το Facebook; Ένα βιβλίο με πορτρέτα; Ένα μοντέρνο περιοδικό; Αυτό που όλοι ξέρουμε; Για τον Karl Lagerfeld, τίποτα από όλα αυτά.

Για τον Karl Lagerfeld, το Facebook είναι ένα… άψογο αντικείμενο που του έχουν κάνει δώρο και μάλιστα σε λευκό και χρυσό!

Ο «Κάιζερ της μόδας» μπέρδεψε λίγο τα πράγματα και σε πρόσφατη συνέντευξή του, στην οποία κατά τα άλλα διατύπωσε πολλές και σωστές απόψεις, εξέφρασε τη γνώμη του για τη σχέση μόδας και τεχνολογίας. Όμως, έκανε ένα λαθάκι, αφού από ό,τι φαίνεται μάλλον μπέρδεψε το Facebook με το iPad.

«Το Facebook είναι ένα άψογο αντικείμενο», είπε. «Για μένα, είναι σαν ένα γλυπτό του Brancusi. Όπως σας είπα, μου έκαναν δώρο ένα, σε χρυσό – και σε λευκόχρυσο. Το ίδιο πιστεύω και για το Blackberry και το iPod. Τα έχω όλα αυτά από δώρα, όμως δεν θα τα αγόραζα. Είναι υπέροχα αντικείμενα για να τα βλέπει κανείς, είναι φανταστικά. Όμως δεν τα χρησιμοποιώ γιατί δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιώ».

Σ’ αυτό το σημείο η συνέντευξη σταμάτησε, ενώ στο πρόσωπο του δημοσιογράφου είχε σχηματιστεί μια έκφραση αμηχανίας. Κατά τα άλλα, ο Karl Lagerfeld μίλησε με τη σοφία και τη γνώση που αρμόζει πραγματικά σε έναν αυτοκράτορα της μόδας. Στην ερώτηση για την πολυτέλεια, ο Creative Director της Chanel είπε ότι οι άνθρωποι μπορεί να ονειρεύονται αγκαλιά με την Chanel τσάντα τους ότι ζουν στην πολυτέλεια, όμως στην πραγματικότητα πολυτέλεια είναι άλλα πράγματα.

Άποψη πολύ σωστή, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι διατυπώνεται από έναν άνθρωπο που έχει δημιουργήσει αμέτρητες τέτοιες τσάντες και που στη συνέχεια της συνέντευξής του είπε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να νομίζει κανείς ότι ξέρει τα πάντα. Κάτι που στην περίπτωσή του ευτυχώς επιβεβαιώνεται μόνο σε ό,τι αφορά τη γνώμη του για το «Face»!