Ζήτω ο σκοταδισμός! Στα 2015 βογκάνε τα πλατό στα «φτου – φτου» και στα σκόρδα!

Να μη το συζητήσουμε και αρχίσουμε τα «μα το παραδέχεται και η θρησκεία» και «το μόνο που πιστεύω είναι το μάτι» και «είναι η κακή ενέργεια», γιατί από τους 10.000.000 Έλληνες όλη τη μέρα τα 5 εκατομμύρια, ματιάζουν τα αλλά 5 κι όλοι μαζί χασμουριούνται και λύνουνε τα ξόρκια, μόνο εδώ από έναν ολόκληρο πλανήτη!

Και τέλος πάντων ο καθένας μόνος του καλά κάνει και πιστεύει ότι θέλει, από τις καφετζούδες και τις χαρτορίχτρες μέχρι τα Βουντού ή τα μέντιουμ, αλλά η ελληνική τηλεόραση να το θεώρει τόσο φυσιολογικό το θέμα της βασκανίας και να το προβάλει κιόλας είναι τουλάχιστον αστείο για να μη πω γελοίο!

Πρόσφατα δυο αξιόλογα πρόσωπα της τηλεόρασης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, που προσωπικά της έχω πολύ αδυναμία και είναι πάντα αξιόλογη στην έκφραση και στην συμπεριφορά της, ρώτησε τον Μίλτο Μακρίδη, που και αυτός έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα σε μια τηλεόραση που επέβαλε τους δικούς όρους αξιοπρεπείας, είπε τα όχι του εγκαίρως και δεν προσάρμοσε στους καιρούς τον εαυτό του, αν «πιστεύεις στο μάτι;».

«Δύο φορές στο πλατό έχω πάει να σκάσω» απάντησε ο παρουσιαστής, «την εποχή που έκανα το «Ο καλύτερος κερδίζει», ξαφνικά, δύο διαφορετικές στιγμές πήγα να καταρρεύσω. Ευτυχώς είχαμε τον Βασίλη που ξεμάτιαζε με λάδι και με επανέφερε στη ζωή»… Ευτυχώς δε λες τίποτα!

Θυμάμαι παρουσιάστριες στην μακριά μου θητεία σε πάνελ αλλά και στα χαρακώματα πίσω από τις κάμερες, που τις ματιάζανε και μέσα από την τηλεόραση!

Μάλιστα τις κοίταζε το κοινό απ το σπίτι και τις έπιανε πονοκέφαλος! Είχανε όλες στις επάλξεις ξεματιάστρες από γιαγιάδες τους, συμπεθέρες, μανάδες των συνεργατών και αν κάποια έλειπε έπεφταν σε αγωνία ποια θα τις ξεματιάσει!

Το να πάρουν καμία ασπιρινούλα για τον πονοκέφαλο δεν τους πέρναγε απ το μυαλό! Το λάδι όμως και αν διαλυθεί στο νερό, στα δάχτυλα το έπαιζαν όλες! Και μάλιστα, εσύ μαντάμ, ζεις στον Μεσαίωνα, το κοινό, που εκπαιδεύεται από σένα συναισθηματικά πρέπει να το παρασύρεις σε έναν κόσμο, δεισιδαιμονίας, φτυσιμάτων, ξορκίων, χασμουρητών, δεμένων μαντηλιών, μπλε χαντρών και αναχρονισμού;  

Να σημειώσω ξανά, πως η Σταματινα είναι από το πιο έξυπνα, δοτικά, εργατικά, ευαίσθητα, καλλιεργημένα παιδιά του χώρου και ο κύριος Μίλτος Μακρίδης επίσης είναι απόλυτα συμπαθής, απλά το ξεμάτιασμα και τα λάδια και τα νερά πίσω από τις κάμερες και πάνω στις κονσόλες, μου πέσανε κομμάτι βαριά και αναρωτιέμαι πότε θα πιάσουμε κουβέντα και για το πώς λύνονται τα μάγια…