Πιο ενδιαφέρουσα και πιο ουσιαστική από ποτέ είναι η Ελένη Μενεγάκη, μέσα στον ορυμαγδό της ψυχαγωγίας που χειροτερεύει όσο μπορεί, καταρακυλά σκάλες ευτέλειας, ευκολίας, κιτρινίλας, αδυναμίας, χαζοχαρουμενίασης.

Αντίθετα η Μενεγάκη δεν έχει πια τίποτα να αποδείξει για τις ικανότητες της, παρά μόνο να ζήσει μια ζωή χωρίς να χρωστάει πόζες, λέξεις και συμμαχίες. Μην έχοντας αλλάξει συνταγή στην εκπομπή της, χωρίς να δοκιμάζει πράγματα, αλλά επιμένοντας στο τηλεοπτικό είδος που έμαθε να κάνει καλά, δημιουργεί πια μια άνεση στο πλατό της, που τον θεατή τον χαλαρώνει, τον κάνει μέλος παρέας και τον βάζει σε μια κουβέντας χωρίς εντάσεις, αγωνίες πλάνου, αγχωμένης ακρότητας για την τηλεθέαση.

Πιο χαλαρά και ανθρώπινα, δεν έχει. Οι συνεντεύξεις της είναι σαν μεστές συζητήσεις απολυτής ειλικρίνειας, χωρίς την ψύχωση του να βγει ειδησούλα, να γίνει πιο ροζουλί  ή κιτρινί η απόχρωση… Και η σιγουριά της παρουσιάστριας, πια, σπάει το γυαλί!

Στη χθεσινή της εκπομπή, σα γυναίκα, κανονική που περιμένει παιδί καλησπέρισε το τηλεοπτικό κοινό μέσα από ένα παιδικό δωμάτιο που εγκαταστάθηκε στο πλατό, ειδοποιώντας έτσι το κοινό της πως έρχεται η στιγμή που θα λείψει για να γεννήσει. Με την άρνηση δε να μιλήσει για την εγκυμοσύνη της, παρά όσο φαίνεται στο κοινό, ούτε να διαψεύσει, αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει έφτασε η τελευταία στιγμή που μιλώντας στο κοινό, παραδέχτηκε πως:

  • Καλησπέρα σας! Πώς τα βλέπετε σήμερα; Σας προετοιμάζω καθόλου; Είπαμε χρονιά μωρών. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, δε φτιάχνεις ένα παιδικό δωμάτιο μόλις παίρνεις στα χέρια ένα τεστ εγκυμοσύνης και σου λέει ότι περιμένεις μωρό, δεν το κάνεις καν τους τρεις τέσσερις πρώτους μήνες με τίποτε. Δεν υπάρχει βιασύνη. Δεν υπάρχει όμως και λόγος να μη βγεις στα μαγαζιά να χαζέψεις και να ονειρευτείς.

Η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε στα χρώματα που μπορεί ένας γονιός να επιλέξει για το δωμάτιο του νεογέννητου και τόνισε πως το μπλε χρώμα ταιριάζει ακόμα και σε κορίτσι. Παρόλα αυτά, πρότεινε να επιλέξουν ουδέτερα χρώματα γιατί «μπορεί να πας και στο δεύτερο, ή στο τρίτο ή ακόμα και στο τέταρτο», τόνισε χαμογελώντας.  Όταν συνεργάτης  της Ελένης Μενεγάκη έβαλε θέμα ηλικίας, εκείνη αντιτάχθηκε. «Μην τα λες αυτά!» είπε «Δεν υπάρχει τέλος, όσο είσαι νέος στη ψυχή. Και ο έρωτας φέρνει παιδιά και ο έρωτας δεν έχει ηλικία». Πείτε μου πως κάθε γυναίκα πάνω από 40 δεν επιθυμεί μετά απ αυτή την δήλωση, ή παραδοχή, ή αλήθεια όπως θέλετε πείτε το, να σηκωθεί και να χειροκροτήσει...