Είναι άγριο, είναι κακό, είναι βάναυσο, είναι θηριώδες, είναι αγελαίο, είναι ντροπή, είναι αίσχος για όλους όσοι το κάνουν, τις οικογένειες τους και το περιβάλλον, είναι εγκληματικό, είναι μοχθηρία, είναι άνανδρο, είναι δειλία και όχι μαγκιά, είναι χαμερπές!

Είναι το bullying που εισέβαλε με τον ξενικό όρο στη ζωή μας για να σημάνει το νταηλίκι, την παρενόχληση και τον ομαδικό τραμπουκισμό κατά του διαφορετικού, του αδύναμου, του ξένου. Πρόφαση και αιτία θα βρεθεί για να κρυφτείς δειλά μέσα σε μια ομάδα και να σακατεύεις ψυχές.

Με την ύπαρξη λοιπόν του φαινόμενου, που κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι ίσως και πολιτικοί επιστήμονες πρέπει να αναλύσουν, το γιατί τώρα στην Ελλάδα φουντώνει τόσο, αλλά και τη τραγική αγωνία που όλη η Ελλάδα ζει με την εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ανοίγει ένας τεράστιο κύκλος ενημέρωσης, πληροφόρησης, ερευνών και των παραφωνιών ως συνήθως…

Έτσι, σιγά σιγά όλο και πιο πολύ διάσημοι μιλάνε για το bullying που δεχτήκαν κάποτε στη ζωή τους. Ανάμεσα τους και οι σεσημασμένοι εγωμανείς ηλίθιοι.

Εκείνοι που ακολούθουν τις μόδες και μιλάνε για κάθε θέμα πως τους συνέβηκε. Κάποτε πείνασαν, αποδέχονται την πρόκληση να ρίξουν ένα κουβά νερό επάνω τους, δεν είχαν για να πληρώσουν το ρεύμα, ναι έχουν αντίστοιχες εμπειρίες με αυτές του 50 αποχρώσεις του γκρι, τους έχουν «πέσει» ομόφυλοι, έχουν δεχτεί ανήθικη πρόταση... Μέσα σε αυτά πάρε και ένα bullying να σου βρίσκεται εύκαιρο.

Και οι συνήθεις γκρινιάρηδες –σαν εμένα!- που κακόπιστα αμφισβητούν κάθε έναν που μιλά. Γιατί έτσι μας έμαθαν. Πως για ψήγματα δημοσιότητας όλα ισοπεδώνονται. Μόνο, που ένα παιδί που ζει με τον τραμπουκισμό και την βία να το απειλεί, μπορεί, στα αλήθεια, να παρηγορηθεί με το ότι κι άλλοι ήσαν το ίδιο και το γλίτωσαν.

Ένας τραγουδιστής, μια λαμπερή παρουσιάστρια, ένας ηθοποιός… Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ας μην είμαστε έτοιμοι οι γραφιάδες και ο κραυγαλέος χορός της σύγχρονης, νέας τραγωδίας να αναθεματίσουμε. Και ας βοηθήσουμε όπως, όπου και αν μπορούμε ή ακόμα και αν δεν μπορούμε, αρκεί να επιμένουμε και προσπαθούμε. Το βιντεάκι αφορά σε παιδιά πάνω από 13 ετών και στην αντιμετώπιση του bullying.