Η 81 ετών πλέον σταρ Τζόαν Κόλινς, πανέμορφη πάντα, με μεγάλη καριέρα στην Αγγλία και μετά στην Αμερική, γνώρισε την μεγάλη αναγνώριση, τα υψηλά κασέ και απίστευτη διασημότητα όταν πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική επιτυχία Δυναστεία ως αδίστακτη, πονηρή, υλίστρια Αλέξις Κόλμπι Καριγκτον, κάνοντας την ηρωίδα της εμβληματική κακιά σε επίπεδο ερμηνείας.

Γάμοι, έρωτες, δόξες, εξώφυλλα, αγάπη στα κοσμήματα, γούνες, δώρα από πάμπλουτους, παθιασμένους θαυμαστές, εμπρηστικές δηλώσεις και η Τζόαν Κόλινς με τα ζαφειρένια μάτια, έδειχνε να απολαμβάνει την διασημότητα όσο ελάχιστες άλλες ηθοποιοί.

Απόλυτα αυτάρεσκη με τον εαυτό της, σε ένα σύμπαν εγωκεντρικό φαίνεται πως ελάχιστο χρόνο έβρισκε για τα παιδιά της. «Ήταν νάρκισσος και κακή μητέρα», λέει στους εφημερίδα «Sunday Times», ο γιος της Σάσα Νιούλι και όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτα σκληρό, θυμάται δεν ασχολούνταν καθόλου με τα δύο της παιδιά, τα οποία και είχε σχεδόν ξεχασμένα για να μεγαλώσουν υπ ευθύνη της νταντάς τους.

Με στόχο μόνο τη καριέρα, τις διασκεδάσεις και την ομορφιά της, η αγέραστη ηθοποιός, σύμφωνα με το παΐδι της, δεν τον είχε αγκαλιάσει ποτέ, δεν τον είχε χαϊδέψει ποτέ. Τα παιδιά δέθηκαν υπερβολικά με την νταντά τους, η οποία τα αγάπησε σαν δικά της και προσπάθησε να τους χαρίσει θαλπωρή και τρυφερότητα.

Κάποτε η Τζοαν Κολινς που αντλήθηκε το υπερβολικό δέσιμο, λογά μεγάλης ζήλειας απέλυσε την νταντά. Λίγο καιρό αργότερα, η νταντά, μην αντέχοντας τον αποχωρισμό έβαλε τέλος στην ζωή της, πράγμα που μάλλον τα παιδιά δεν συχώρεσαν ποτέ.

Υπερβολικά παράφορη, «drama queen» όπως είναι ο όρος, όλο ξεσπάσματα και δραματοποίηση ακόμα και των πιο απλών πραγμάτων, ζούσε μόνο για την εμφάνιση της και τη ματαιότητα των υλικών πραγμάτων όπως υποστηρίζει το παιδί της. Και ακόμα κι αν μας έρχεται στο νου, το πλάσιμο του χαρακτήρα της απόλυτα κακής Αλέξις αυτή η κρητική παραμένει απίστευτα σκληρή για κάθε μάνα…

Εδώ η  περιβόητη σκηνή από την Δυναστεία, όπου η Τζόαν Κόλινς ως Αλέξις, δέρνεται με την Λίντα Εβανς ως Κρίσταλ μέσα στην πισίνας της πλούσιας βίλας τους…