Είναι λένε, ευτυχισμένος ο θάνατος στον ύπνο των ανθρώπων. Μεταξύ ονείρου και χασίματος συνείδησης, σβήνεις χωρίς την αγωνία, την συνειδητοποίηση του τέλους, τον πόνο, τους αποχαιρετισμούς. Σα να ήταν η ζωή σου ένα όνειρο και ο ύπνος η απόλυτη αλήθεια.

Στην περίπτωση του Χάρη Καλούδη, που χάθηκε στον ύπνο του, η ζωή του ήταν ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι με πολύ μπουζούκι, στο οποίο ήταν βιρτουόζος και στίχους από αυτούς που μιλάνε για έρωτες, απογοητεύσεις και πετάγματα, μες στις νύχτες και νωρίς τα ξημερώματα σε θολωμένες γραμμές μεταξύ σκοταδιού και μέρας.

Έχει υπάρξει στο πλευρό σπουδαίων λαϊκών τραγουδιστών ως αποκλειστικός δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, ενώ τραγούδια του, όπως το θρυλικό «Και ποια θυσία» που μοναδικά ερμήνευσε η Άντζελα Δημητρίου, πιάστηκαν στα χείλη όλων και πήραν μια θέση στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ο Χάρης Καλούδης υπήρξε ακόμα αγαπημένο θέμα συζητήσεις από αυτές που ψιθυρίζονται χαμηλόφωνα μιας και ως πολύ γοητευτικός άνδρας υπήρξε ο μεγάλος έρωτας διάσημης και αγαπημένης καλλονής, στην αρχή της καριέρας της.   


Το 2013 βρέθηκε για έξι μήνες καθηλωμένος στο κρεβάτι έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε δεχθεί. Αγωνίστηκε! Έδωσες μάχες με το σώμα του και στάθηκε στα πόδια του ξανά. Ίσως για αυτή την μεγάλη του κούραση και προσπάθεια, του χαρίστηκε η γαληνή ενός ήσυχου θανάτου στον ύπνο του…