Είναι super star, ενεργή σε θέματα ελευθερίας και ισότητας στον κόσμο όλο, συχνά προκλητική για να τραβήξει την προσοχή όχι μόνο στη τέχνη αλλά και στις απόψεις της, στήριξε στις συναυλίες, για όσους την είχαμε δει, εδώ, στην Αθήνα, τον Μπάρακ Ομπάμα για πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Μαντόνα λοιπόν, είναι μια καλλιτέχνης που δεν έγινε τυχαία κορυφαία σε όλο τον πλανήτη, για δεκαετίες τώρα. Παρατηρεί, ζει, αισθάνεται και υποστηρίζει θέσεις που μπορεί και να την κάνουν να χάσει θαυμαστές. Πρόσφατα  και με αφορμή το νέο της δίσκο Rebel heart, δηλαδή αντάρτισσα καρδιά έκανε μια ιδιαίτερα προκλητική – ε; τι άλλο;- φωτογράφηση για το θρυλικό περιοδικό Out.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τον περιθωριοποιημένο ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία. «Υπάρχει περισσότερος σεβασμός στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων παρά στα δικαιώματα των γυναικών» δήλωσε η γυναίκα που αποτελεί απόλυτο gay icon και επιχειρηματολόγησε τονίζοντας πως «οι άνθρωποι σήμερα έχουν πιο ανοιχτό μυαλό απέναντι στους gay, από ό,τι απέναντι στις γυναίκες. Για μένα οι γυναίκες είναι το τελευταίο σύνορο, η πιο περιθωριοποιημένη ομάδα».

Λίγο πιο μετά τόνισε πως στην σύγχρονη γυναίκα επιτρέπονται και επιβάλλονται δυο εκδοχές της «ή να είναι παρθένα ή πόρνη», ενώ είναι τόσο καταναγκαστικοί οι δοτοί ρόλοι που όταν φτάσει σε μια συγκεκριμένη ηλικία η γυναίκα της απαγορεύεται να εκφράσει τη σεξουαλικότητά της, να είναι ελεύθερη ή να βγαίνει ραντεβού με νεότερους άντρες. Και αυτό για την σταρ είναι σεξουαλική ελευθερία αλλά και αποδοχή των γυναικών.

Η Μαντόνα θυμήθηκε πως όταν ο κατά δύο χρόνια μικρότερο αδερφό της, ο 54χρονος, σήμερα Κρίστοφερ δεν της είχε πει πως είναι gay αλλά η ίδια το καταλάβαινε από ένστικτο. «Πάντα τον περιτριγύριζαν ωραίες γυναίκες, οι οποίες τρελαίνονταν γι' αυτόν, αυτός όμως δεν έδειχνε να τρελαίνεται το ίδιος γι' αυτές. Κι όταν κάποια στιγμή τον είδα με τον καθηγητή χορού μου, που ήξερα ότι είναι gay, το συνειδητοποίησα αμέσως. Δεν χρειάστηκε να τον ρωτήσω. Υπήρξε μια ανείπωτη κατανόηση μεταξύ μας...».

Είναι Μαντόνα, διαμορφώνει ακόμα αντιλήψεις σε ένα τεράστιο κοινό και οι θέσεις έχουν πάντα σημασία. Τουλάχιστον είναι μια σταρ που δεν νοιάζεται μόνο για το ντύσιμο και τις φωτογραφίες της στο instagram αλλά για την ύπαρξη της σε έναν πιο δίκαιο, πιο όμορφο, τεράστιο κόσμο…

TAGS