Είναι η νεότερη ηθοποιός που έχει 6 υποψηφιότητες για Οσκαρ, έχει ήδη, αποσπάσει ένα, πολλές τιμητικές διακρίσεις, ύμνους από τους κριτικούς κινηματογράφου, έχει πει τα όχι της και βάζει τον προσωπική πήχη των προκλήσεων της ψηλά!

Η Κέιτ Γουίνσλετ των ανεπαίσθητων σκιών συναισθημάτων σε κάθε λεπτομέρεια και το βλέμμα που προβάλει λέξεις, είναι μια ηθοποιός, που από τα 11 της χρόνια, δείχνει πως παίζει στοίχημα την ψυχή της στην υποκριτική και όχι την επιφανειακή αυτοϊκανοποίηση της ματαιοδοξίας της. Κι όμως! Έως και στην δική μας χώρα, αρκετά μακριά από την πατρίδα της τη Βρετάνια  και ακόμα πιο μακριά απ τη βιομηχανία θεάματος και ονείρων και τέχνης που υπηρετεί, έχουν γραφεί άπειρα ειρωνικά σχόλια για τα… κιλά της!

Πρόσφατα 39χρονη ηθοποιός μίλησε στο «InStyle» για όλους όσοι την έχουν κατηγορήσει για τα κιλά της. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα της συνέντευξη της χρησιμοποίησε την φράση της εγγλέζικης αργκό πως σε όποιον δεν αρέσει το βάρος της, τα κιλά της και η εμφάνιση της ας της φιλήσει το ολοστρόγγυλο πωπό της!

Η αυτοπεποίθησή της, όταν ήταν καινούργια στο παιχνίδι της διασημότητας, είχε κλονιστεί με τα σχόλια που άκουγε για τα παραπανίσια κιλά της και το σώμα της. Η δουλειά που έκανε με τον εαυτό της, τελικά, την οδήγησε στο να είναι συμφιλιωμένη με την εικόνα της και περήφανη γι' αυτό που είναι και τα επιτεύγματα της ζωής της.

«Ακόμα και τώρα η αυτοπεποίθησή μου άλλοτε είναι στα πάνω της και άλλοτε στα κάτω της, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους. Αλλά πραγματικά θέλω να πω, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πως στην πραγματικότητα αγαπώ τις καμπύλες μου. Έχω στήθος και πωπό και έναν άνθρωπο που με αγαπάει… Πάντα κοίταγα πως πάει η καριέρα μου. Από την δική μου σκοπιά έχω μία ικανοποιητική σταδιοδρομία η οποία δεν έχει να κάνει όμως με το μέγεθος του [email protected] μου».

Και ναι, είπε, αισθάνεται πια την ηλικία της και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όταν άλλοι συνάδελφοι της γεμίζουν τις ρυτίδες τους κάνοντας Botox ή ακόμα ξαπλώνοντας και στο χειρουργικό κρεβάτι,  η ίδια εξηγεί πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο και πως η ηλικία της θέλει να φαίνεται. «Οι ρυτίδες μου είναι εδώ και εδώ θα μείνουν», τόνισε.

Οργισμένη γιατί δουλειά της είναι η υποκριτική και ενώ σε αυτή νιώθει να τα χει πάει καλά, είπε πως δεν γίνεται η δουλειά του ηθοποιού να ζυγίζεται σε ζυγαριές, ενώ πολύ τρυφερά και ακομπλεξαρσιτα παραδέχτηκε πως ο σύζυγος της, ο Νεντ είναι υπέροχος σύζυγος και πατέρας, την στηρίζει σε κάθε τι και είναι πολύ τυχερή που τον έχει δίπλα της! Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν και πολλές άλλες σταρ της διεθνούς showbiz θα πρέπει να αισθάνθηκαν πως μίλησε εξ ονόματος τους.