Είναι χάρμα οφθαλμών, θαύμα ορμονών, πλάσμα καμπυλών και η πεμπτουσία της Μεσογειακής καλλονής.

Όλα τα χαρίσματα των θυλάκων της «λίμνης των πολιτισμών» τα έχει η Μόνικα Μπελούτσι γλυκά στο πρόσωπο, γεμάτα χείλη, σκούρα – νυχτερινά μάτια, πλούσιες, αρμόνικες καμπύλες! Και ο πλανήτης την αποθεώνει για αυτούς ακριβώς τους λόγους.

Παντρεμένη για χρόνια με τον «ωραίο άσχημο» Βίνσελ Κασέλ και μητέρα των δύο παιδιών τους, δεν δίστασε να τον αφήσει πίσω της, για να αφεθεί στα έντονα αισθήματα της για τον Λευκορώσο μεγιστάνα Τελμάν Ισμαΐλοβ.

Όταν η σχέση είχε μαθευτεί, όπως και οι πολυτελείς ακρότητες που έκανε για την όμορφη Μόνικα ο ολιγαρκής, πολλά είχαν γραφεί στο τύπο για την ιδιοτέλεια της καλλονής, μιας και τα λεφτά του ερωτοχτυπημένου ήταν αμύθητα πολλά.

Παρόλα αυτά η σχέση δεν ήταν γραφτό να κρατήσει πολύ. Για πρώτη φορά μόνη της η Ιταλίδα σταρ διατείνεται πως το απολαμβάνω!

«Νιώθω απελευθερωμένη» δηλώνει «το ότι είμαι μόνη μου, χωρίς σχέση  δεν σημαίνει πως αισθάνομαι και μοναξιά. Είμαι καλά και έχω βέβαια δύο υπέροχες κόρες που μου δίνουν χαρά. Η μητρότητα με γέμισε, μου χάρισε την ευτυχία που μου έλειπε. Για μένα αυτό μετράει περισσότερο». Και όλα αυτά ενώ είναι η αρχετυπική καλλονή που πάντα εμφανίζεται στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ μιας και πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του 007, Spectre.