Δραματική βιογραφία θέλουν να τους βγει στην παγκόσμια διανομή, δραματική σκέτο ταινία θα την εκλάβουμε οι Έλληνες.

Η ζωή της οικονομικής αυτοκράτειρας της Ευρώπης, λοιπόν, ετοιμάζεται να γίνει ταινία και να προβληθεί στα σινεμά της γης, το 2017.

Είναι λέει μία διεθνής παραγωγής, με το σενάριο ι γραμμένο από τον Ντιρκ Κουρμπτγιουβέιτ, δημοσιογράφο του Spiegel σου λέει και συγγραφέα, που έχει γράψει, ήδη, δύο βιβλία με αντικείμενο την καγκελάριο.

«Ακολουθώ την πολιτική της πορεία εδώ και χρόνια. Ασκώντας κριτική, αλλά πάντα μαγεμένος», είπε και αυτός και άμα αναλογιστείς τη Μέρκελ με το τσαγαλί σακάκι δυο νούμερα μικρότερο και πλύνε – βάλε, πάρε και κατάλαβε τι ξόρκια και πόσα καζάνια φίλτρα χρειάστηκαν να μαγευτεί ο μαύρο Κουρμπτγιουβέιτ!

Παραμένει δε, μυστήριο το ποια ηθοποιός θα ενσαρκώσει την Μέρκελ. Με δεδομένο πως η Μέριλ Στριπ έχει ενσαρκώσει μια άλλη κάθε άλλο παρά συμπαθή πολίτικο της Ευρώπης, την Μάργκαρετ Θάτσερ, αν ευκαιρεί, κόβει μαλλί, βάζει κιλά ρίχνει και το τσαγαλί σακάκι πάνω της και έτοιμο το κάστινγκ!

Αν δε μου βάλει και τον Μπρους Γουίλις, που έχει γεννηθεί στην Γερμανία και είναι δεμένος ψυχολογικά με την χώρα, ως Βαρουφάκη, θα θριάμβευση στο box office η ταινία…