Τόσα λέγονται και πόσα γράφονται, ειδικά στα social media, για να κρίνουν μια γυναίκα οικεία λόγω τηλεόρασης, που ως μάνα βίωσε την μεγαλύτερη δυστυχία που μπορεί να υπάρξει στο ανθρώπινο είδος, το να χάσει δυο νέες κοπέλες, τα παιδιά της και μάλιστα σε κοντινό χρονικό διάστημα.

Η κ. Βέφα Αλεξιάδου με αξιοπρέπεια κυρίας παλαιάς κοπής, από αυτές που εκλείπουν σιγά σιγά στην κραυγαλέα, επιδειξιομανή εποχή μας, δεν θέλησε να περιφέρει το πόνο της από εκπομπή σε εκπομπή, αλλά ούτε και να έχει θεατές στη διαχείριση της απώλειας της. Δεν θέλησε οίκτο, περίεργο κοινό, όρνια να της μετράνε τα δάκρυα και να τον αντιστοιχούν σε συναισθήματα.  

Μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» και στη Μάρτζη Λαζάρου, για πρώτη φορά μετά τις απώλειες της. Είπε για το πώς χειρίζεται τον χρόνο της και πως είναι ενεργή στα social media.

«Είναι ένας τρόπος που ξεχνώ τον πόνο μου και μιλάω με τον κόσμο. Η συμπαράσταση και η αγάπη που μου δίνουν. Έκανα φίλες από το Facebook, μάλιστα περιμένω μια να έρθει να ετοιμάσουμε τα πράγματα για το μνημόσυνο της κόρης μου». Για το αν τα ΜΜΕ σεβάστηκαν τις δύσκολες ώρες που περνά είπε πως «δεν παρακολουθεί και δεν ξέρει καν τι λένε».

Με εικόνας ομορφιάς, για την άνοιξη που έρχεται, από τον ύπνο της, ευχές για τις εγγονές της, σύντομα ποιήματα αγαπημένων της ποιητών και απόψεις για την πολιτική και την κοινωνία στη χώρα, έχει τη συντροφιά της διαδικτυακής μη μοναξιάς και περνά τον καιρό με δύναμη, γενναιότητα και κυρίως αξιοπρέπεια.