Πασίγνωστη και αγαπημένη του Σουηδικού κοινού, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία έχει κάνει εκπομπές και μια παράλληλη δημοσιογραφική καριέρα και στην χώρα μας, στο παρελθόν έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο χώρο της ενώ λαμβάνει απειλές κατά της ζωής της.

Η δημοσιογράφος μίλησε στο Weekend για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων τονίζοντας χωρίς φόβο πως «πρέπει να υπερασπιστούμε την δημοκρατία περισσότερο από ποτέ».

Πρόσφατα έγινε hashtag στο Twitter ως #vibackaralexandra, με θέμα ακριβώς τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της και ότι η ίδια αντιπροσωπεύει στην παγωμένη, όλο ξανθά κεφάλια, πολιτισμένη Σουηδία, την χώρα της. «Είναι οδυνηρό να ακούς καθημερινά πως πρέπει να πεθάνεις. Λοιπόν, την τελευταία εβδομάδα όπου συντόνιζα τις εκπομπές μου κανονικά, έγραφα τα άρθρα μου και παρουσίαζα τις εκπομπές μου πήραμε φωτιά. Ήταν προφανώς μια οργανωμένη καμπάνια μίσους και κάποια πράγματα τα δημοσίευσα στο blog μου. Απευθύνθηκα στην αστυνομία, η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν βρίσκουν το διαδικτυακό τους στίγμα». 

Παραδέχεται πως για όλα αυτό «δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα. Απλά προσέχω όσο μπορώ». Η ίδια πάντως αγαπώντας την Σουηδία δεν τρομάζει, δεν πτοείται και ολοκληρώντας  την συνέντευξη της λέει πως «δεν μπορώ να αφήσω μια μειονότητα ρατσιστών και φασιστών να κερδίσουν και να περιορίσουν την ελευθερία λόγου και την ελεύθερη έκφραση».