Ο Οσκαρ Λαφοντέν είναι πλέον 71 ετών και από τους ιστορικούς ηγέτες της γερμανικής σοσοαλδημοκρατίας, που πέρασε σε αριστερό σχηματισμό για το μέλλον όχι μόνο της χώρας του αλλά όλης της Ευρώπης.

Εκείνη, είναι κατά 26 χρόνια μικρότερή του, την αποκαλούν «Κόκκινη Σάρα» για τις κομμουνιστικές θέσεις, κατά κόσμο είναι η Σάρα Βάγκενκνεχτ και εδώ και 4 χρόνια είναι ζευγάρι που δείχνει απόλυτα ερωτευμένο.

Γνωριστήκαν στα έδρανα ενός συνεδρίου για το μέλλον του κόμματος τους και αυτό της αριστεράς στον κόσμο,  ερωτεύτηκαν παραφορά, πήραν αυτομάτως και οι δυο τους διαζύγιο από τους πρώην συζύγους τους και ζουν μαζί.

Τον Δεκέμβριο του 2014, ο 71χρονος πολιτικός και η 45χρονη αντιπρόεδρος πια, του κόμματος, πήραν την απόφαση να παντρευτούν, αλλά ο γάμος τους έμεινε κρυφός για μέχρι σήμερα, όπου τα γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν το ευτυχές γεγονός.

Στην Ελλάδα τους προσέξαμε, όταν στις αρχές Ιανουαρίου, η Σάρα Βάγκενκενχτ και ο Οσκαρ Λαφοντέν φωτογραφίζονταν στο πλαίσιο της εκστρατείας του κόμματος τους «Die Link» με τίτλο «υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ»,  κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Ξεκινάμε από την Ελλάδα. Αλλάζουμε την Ευρώπη»! ΟΚ! Και σίγουρα πάντως δεν είναι κομφορμιστές και συμβατικοί άνθρωποι!