Είναι ένα από τα πλέον τραγικά, σοκαρίστηκα, απάνθρωπα, βίαια περιστατικά που μπορούν να συμβούν σε γυναίκα, σε άνθρωπο, σε δημοσιογράφο!

Και μόνο η αναφορά σ αυτό μπορεί να σε γεμίζει οργή και αποτροπιασμό. Η Λάρα Λόγκαν, 43χρονη μητέρα δυο παιδιών, επικεφαλής των πολεμικών ανταποκριτών του CBS news και απεσταλμένη, τότε, της εκπομπής 60 Minutes, κάλυπτε την Αραβική Άνοιξη το 2011.

Την ώρα του ρεπορτάζ της, τον Φεβρουάριο του 2011 και ενώ ήταν σε ζωντανή μετάδοση, μπροστά στο συνεργείο της, δέχτηκε απίστευτα βίαιη και απάνθρωπη σεξουαλική επίθεση από 300 άντρες, που την άρπαξαν μακριά από τους συνεργάτες της και την χτυπούσαν, την έγδυσαν και την βίαζαν για περίπου 25 λεπτά. Τελευταία σκέψη της ήταν πως πέθανε.

Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, έμαθε πως σώθηκε τελικά από μια ομάδα μουσουλμάνων γυναικών και κάποιους στρατιώτες που την βοήθησαν. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στη Νέα Υόρκη και έμεινε στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα, με σοβαρά τραύματα και αιμορραγία.

Προχθές μεταφέρθηκε για τέταρτη φορά στο νοσοκομείο, από το όποιο είχε βγει πριν λίγο καιρό, λόγω των επιπλοκών μετά από το τρομακτικό περιστατικό που της συνέβηκε. «Λυπούμαστε που μαθαίνουμε ότι η Λάρα Λόγκαν επέστρεψε στο νοσοκομείο. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» δήλωσε εκπρόσωπος της εκπομπής 60 Minutes,  χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, μιας και η δημοσιογράφος που κάλυψε πάρα πολλούς πολέμους και είχε επιστρέψει στη δουλειά της το 2012, είχε ανακοινώσει την ακλόνητη απόφαση της να μη ξαναμιλήσει ποτέ για το ότι της συνέβη…