Η πρώτη της απόφαση να αφαιρέσει το στήθος της –και να βάλει αμέσως μετά άλλο μεγαλύτερο- γιατί είχε ένα γονίδιο που σήμαινε πως μπορεί να κάνει καρκίνο κάποτε, χαιρετίστηκε απ' τον κόσμο όλο, ως μεγάλη κίνηση γενναιότητας.

Στη χώρα μας πια, ως και δημόσια πρόσωπα που δεν έχουν τοποθετηθεί για σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς της χώρας, διατράνωναν το θαυμασμό τους. Όσοι τολμήσαμε δε, να ψελλίσουμε ότι αυτό ίσως δεν είναι ενδεδειγμένο σίγουρα ιατρικά και πως η συμπεριφορά της όσον αφορά στην τόση δημοσιοποίηση των θεμάτων υγείας και την εμμονή της μπορεί και να σημαίνει κάποια ψυχογενή ανάγκη για αιωνία ζωή, όπου τεμαχίζοντας τον εαυτό της, νομίζει πως θα είναι απέθαντη.

Οι συγκινησιακά φορτισμένες φράσεις «τα παιδιά μου, δεν θα με χάσουν από καρκίνο του στήθους», πρόσφατα χρησιμοποιήθηκαν ξανά και έγιναν «τα παιδιά μου δε θα με χάσουν από καρκίνο των ωοθηκών» και αφαίρεσε και τις ωοθήκες καθώς και τις σάλπιγγες της, δημοσιοποιώντας τον ηρωισμό της να προβεί στην επέμβαση για έναν καρκίνο που και για αυτόν είχε το γονίδιο και ίσως κάποτε να νοσούσε.

Εδώ στη χώρα μας, δεν έγινε ξανά πρωτοσέλιδο στις έγκριτες εφημερίδες με τεραστίους τίτλους αυτή τη φορά, ούτι στα social media έκλαιγαν με μαύρα δάκρυα. Στη χώρα της δε, στις ΗΠΑ, υπήρξαν για πρώτη φορά έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της αρθογράφου Κέιτ Χόπκινς, η οποία έγραψε στο προφίλ της στοFacebook: «Αντζελίνα Τζολί! Η αυταρέσκεια έρχεται ακόμα πιο κοντά! Αφαίρεση οργάνων για να μεγιστοποιήσει το προσδόκιμο ζωής. Τι έχει σειρά; Τα πνευμόνια;».

Η Κέιτ Χόπκινς έκανε λόγο για αυταρέσκεια, αλλά όλο αυτό το τεμάχισμα μπροστά στο φόβο ότι ίσως και νοσήσει, όσο να ναι και ναρκισσισμό και εγωκεντρισμό και τάση προς το δράμα όπου μπορεί να είναι βασίλισσα του, δείχνει… αλλά ας μη λέμε εμείς πολλά, γιατί στον προηγούμενο τεμαχισμό της, ως και στις ειδήσεις παίξαμε για τα ερωτηματικά μας…