Είναι μια απίστευτη ιστορία πάθους, χειρισμού, απιστίας, διεκδίκησης. Είναι μια ιστορία απ τις ηθικές συνήθειες της δυνατής, γερμανικής αστικής τάξης του περασμένου αιώνα.

Το σκηνικό έχει φορμάικα, σουηδική ξυλεία, πολύ πλαστικό! Η ερωμένη έχει πάντα φουσκωτά μαλλιά, μπότες λεύκες ψηλές και φορά καυτά μίνι. Ο άντρας δε δείχνει ποτέ τον εαυτό του. Είναι ένας εύρωστος επιχειρηματίας από την Κολωνία, ο Gunter K. Είναι 39 ετών. Έχει ερωτική σχέση, παράνομη φυσικά, κρυμμένη και μυστική, με την 24χρινη γραμματέα του, την ωραία Margaret S.

Ο όλο σεξ και παραφορά δεσμός, όπου οι δυο τους ήταν συνένοχοι απέναντι σε έναν ολόκληρο κόσμο, τον οποίον απόφευγαν, του κρύβονταν και τον κορόιδευαν, κράτησε από τον Μάιο του 1969 ως τον Δεκέμβριο του 1970. Τέρμα… Μόνο που εκείνος, όσο ήταν μαζί, εμμονικά, ψυχαναγκαστικά, την φωτογράφιζε σε κάθε της στιγμή. Και εκείνη χαδιάρικα, αφημένα, του πόζαρε σε κάθε του απαίτηση.

Εκείνος κρατούσε αποδιώξεις, ακόμα, από φτηνά η ακριβά ξενοδοχεία, από γεύματα, από σινεμά. Τακτικά, αλλά αποστασιοποιημένα, επιχειρηματικά έγραφε την ώρα και την μέρα που έκαναν σεξ, με χυδαία σχόλια σαν να μην τον αφορούσε. Τα κράτησε όλα σε μια βαλίτσα. Το διαμέρισμα καταστράφηκε. Η βαλίτσα βρέθηκε.

Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες που δείχνουν την ίδια γυναίκα σε διαφορετικά σημεία και πόζες, με το ίδιο πάντα χτένισμα και σχετικό ύφος αποδοχής και μαζοχιστικής σχεδόν αυτοπροσφορας. Πότε καπνίζει ξαπλωμένη στο κρεβάτι, με το δαντελένιο εσώρουχο της, πάνω στα σκεπάσματα, αλλού ανοίγει τα πόδια της στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκίνητου με ένα δαντελλένιο καλσόν μόνο και ένα λευκό φόρεμα. Κάπου βάφεται σε ένα φτηνό νιπτήρα, σε κάποιο ξενοδοχείο μίσθωσης με την ώρα, ημίγυμνη, ενώ λακ και κραγιόν είναι παντού γύρω της. Αλλού γραφεί στην γραφομηχανή της, τόσο επαγγελματίας, αλλού τρώει εντελώς γυμνή μια σαλάτα, κάπου σιάχνει αφηρημένη τα μαλλιά της. Ακόμη και μια τούφα απ τα μαλλιά της, υπάρχει ανάμεσα στο υλικό του άνδρα.

Το περιεχόμενο της βαλίτσας, με τα απομεινάρια ενός ερώτα και το θρίαμβο της ξεχασμένης στιγμής, αποτυπωμένα σε χαρτί αξιολογηθήκαν, οργανωθήκαν και εκτίθενται σε γκαλερί, πρώτα στη Γερμανία και μετά στη Νέα Υόρκη.

«Τον Σεπτέμβριο του 1970 το ημερολόγιο που κρατούσε περιγράφει με απόλυτες λεπτομέρειες όχι μόνο τα σεξουαλικά του ζευγαριού αλλά και όσα συνέβαιναν από δίπλα. Όλα είναι γραμμένα και δακτυλογραφημένα με τρομερή επιμέλεια, με κόκκινο και μαύρο μελάνι και δείχνουν σε ένα βαθμό ένα είδος εμμονής» σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης ο γκαλερίστας στη Νέα Υόρκη και αλλού λέει «… Η Μάργκαρετ φόρεσε για εκείνον τα ρούχα που της είχε αγοράσει. Αυτός στην πραγματικότητα είναι ένας μάτσο εραστής που θέλει να τα έχει όλα σε έλεγχο. Εκείνη λατρεύει την προσοχή που της δείχνει, τη γενναιοδωρία του και της αρέσει να την χειραγωγεί. Τον ζηλεύει, μένει έγκυος παρότι παίρνει χάπι και κάνει παράνομη έκτρωση –για τρίτη φορά στην ηλικία της. Η σχέση μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. Η Μάργκαρετ φοβάται.

«Μετά τα Χριστούγεννα το γα@@σι θα τελειώσει και δεν θα είσαι πια ανάμεσα σε δύο γάμους» λέει εκείνη. Εκείνος μπλέκει πια, με άλλες γυναίκες. Δεν είναι όλες ερωτικές ιστορίες, μόνο σεξουαλικές περιπέτειες». Η σύζυγός του Λένι ήταν ενήμερη! Επέλεξε να ανεχτεί τη σχέση, να μη χαλάσει –πόσο άλλωστε;- τον γάμο της, να υπομένει μέχρι να ξεφτίσει, να παλιώσει, να γίνει παρελθόν και παλιές φωτογραφίες σε μια ξεχασμένη βαλίτσα στο πατάρι! Και τελικά, ο χρόνος νίκησε τους ήρωες της ιστορίας αυτού του πάθους και τους τρείς. Και ποιος να ξέρει τώρα τι να σκάφτονται απ τις στιγμές των δακρύων και των φιλιών, τις ξεκολλημένες βλεφαρίδες, τα πασαλειμμένα ριμελ, τα ψέματα, τις γιορτές που δεν πέρασαν μαζί και τα «σ αγαπώ» ή τα «σε συγχωρώ» ή τα σε «σε θέλω» που ψιθυρίζονται βραχνά, κάποτε, στο σκοτάδι…

Το Μοναδικό αυτό χρονικό απιστίας κυκλοφορεί σε βιβλίο με τίτλο  «Margret: Chronik einer Affare – Mai 1969 bis Dezember 1970», ενώ το υλικό εκτίθεται σε γκαλερί τέχνης στη Νέα Υόρκη ως τις 18 Απριλίου 2015.