Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ήταν και είναι ένα πολύ εργατικό και υπεύθυνο κορίτσι, με υψηλή αίσθηση επαγγελματισμού, που δεν κάνει «βεντετισμούς» ρίχνοντας τη δουλειά στις πλάτες άλλων, αλλά αναλαμβάνει πάντα το μερίδιο που της αναλογεί και ακόμα παραπάνω.

Απαντά, χωρίς να απολογείται, σε συνέντευξη, που έδωσε στο περιοδικό «ΟΚ»  σε εκείνους, πού τόσο κακόβουλα υποστηρίζουν ότι τα παιδιά της τα μεγαλώνουν νταντάδες. Επιθυμώντας τι; Η Σταματία να κάνει την μεγαλοκυρία στο σπίτι και να περνά τον καιρό στα ινστιτούτα καλλονής; Και σε εποχές μάλιστα που οι απαιτήσεις για την επιβίωση είναι συντριπτικές;

Η ίδια πάντως δήλωσε πως «το να πεις για ένα ζευγάρι, όπου ο άνδρας δουλεύει πολύ και η γυναίκα δουλεύει στην τηλεόραση ότι «σιγά µην ασχολούνται µε τα παιδιά τους» είναι η εύκολη λύση. Και στην Ελλάδα συνηθίζουν να βάζου ταµπέλες. ∆εν θα µπω στη διαδικασία να υπερασπιστώ τον εαυτό µου και να εξηγήσω τι κάνω ως µανούλα. Αυτό το ξέρουν τα παιδιά µου κι εγώ το βράδυ που πέφτω να ξαπλώσω. Ναι, ο άνδρας µου δουλεύει πολύ, αλλά δεν έχει µια µηχανή που κόβει χρήµατα. ∆ουλεύει κι έτσι προσφέρει στην οικογένειά του. Το ίδιο κι εγώ. Έχω βοήθεια όπως κάθε σηµερινή γυναίκα, είτε από την πεθερά ή τη µαµά της, ή από µια γυναίκα σε δουλειές του σπιτιού. Τα παιδάκια µου είναι πάνω απ’ όλα».