Έχει από εκείνα τα πρόσωπα που μάγεψαν τον φακό με το πρώτο κοντινό της και θρονιάστηκε στις καρδιές των τηλεθεατών, όχι μόνο λόγω της φωτογένειας της αλλά εκείνης της ειλικρίνειας που ακουμπούσε σε τρυφερότητα, οικειότητα, απλότητα.

Τόσο όμορφη η Ελένη Μενεγάκη και όμως, δεν στάθηκε ποτέ εχθρική απέναντι στις γυναίκες τηλεθεάτριες, που κουρασμένες, βαριεστημένες, παραμελημένες, βρίσκουν δεκαετίες τώρα σε αυτήν μια συντροφιά και μια φυγή σε έναν κόσμο πιο ξανθό, πιο ροζ, πιο φωτεινό, με λουλούδια στα μαλλιά και επιφανειακά απροσποίητο.

Το έχω πει και το χω γράψει ξανά. Η ύπαρξη της Ελένης Μενεγάκη είναι case study για τα αμερικανικά πανεπιστήμια. Πως μια κοπελίτσα, πιθανόν όχι η πιο όμορφη απ' όλες, ή πιο εύγλωττη και σίγουρα όχι πιο μορφωμένη -αν και στην πορεία της, όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργήθηκε αξιοθαύμαστα!- είναι μια αυτοδημιούργητη κινητή βιομηχανία ονείρου, προωθήσεις εμπορικών προϊόντων, επιβολής πρόσωπων, με σταθερή, μάλιστα, αμείωτη αξία! Μπορείς μόνο να της βγάλεις το καπέλο.

Είτε ανεβάζει μόνη της φωτογραφίες της στο Twitter για να διεκδικήσει ιδιωτικοτητα, είτε κηρύσσει ανένδοτο σε περιοδικό, είτε γεννά το τέταρτο παιδί της, αφήνοντας στη παραπλάνηση τους, όλους τους ειδήμονες του ελληνικού gossip. Μια σειρά από πορτρέτα της, με το βλέμμα που η Ρούλα Ρέβη ρίχνει μέσα απ' το φωτογραφικό της φακό, κλέβοντας ψυχές, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, για λογαριασμό μηνιαίου περιοδικού, τον περασμένο Ιανουάριο, αποτυπώνει έτσι το πρόσωπο της Ελένης που είναι πραγματικά η μεταφυσικά πια, σαγηνευτική αγαπημένη όλων! Πιο ωραία από ποτέ, με μια ζωή να μεγαλώνει μέσα της, ήταν ο τρόπος που η φωτογράφος – καλλιτέχνης φυσικά, ευχήθηκε στην παρουσιάστρια να της ζήσει η καινούργια της αγάπη και το κοριτσάκι που γεμίζει την αγκαλιά της...