Ήταν η σχολική αγάπη του Τζον Λένον, η σύζυγος του, η μητέρα του ίδιου με αυτόν εμφανισιακά Τζούλιαν και η αγαπημένη όλων των Beatles, σε αντίθεση με την επομένη σύζυγο του και καταιγιστική προσωπικότητα, την Γιοκο Όνο.

Η γλυκιά, καλή Σίνθια, που ήταν μπροστά στο ξεκίνημα, στην αποθέωση και στο φτιάξιμο του θρύλου των Beatles, έφυγε ύστερα από σύντομη αναμέτρηση με τον καρκίνο, σε ηλικία 75 ετών.

Πίσω στην δεκαετία του 50, η λεπτεπίλεπτη Σίνθια σπουδάζει σε σχολειό τεχνών, στο Λίβερπουλ και είναι ένα πανέμορφο ξανθό κορίτσι, όταν στα 18 της θα γνωρίσει τον 17χρονο Τζον Λένον. Εκείνη μεγάλωσε σε μια αρμονική οικογένεια, με τυπικά αγγλικούς τρόπους και μεγάλη καλλιέργεια. Εκείνος, ο Τζον Λένον, μεγαλώνει παιδί μοναχικό, με μια θεία, φτωχικά και με διέξοδο του τη ζωγραφική και την μουσική. Το 1958, θα ξανασυναντηθούν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Εκείνη θα χωρίσει με τον επισημαίνω αγαπημένο της, αλλά η οικογένεια της θα δυσαρεστηθεί από την επιλογή της. Στα 22 τους, μόλις, παντρεύτηκαν. Οι «Beatles» δεν είναι ακόμα δεδομένοι. Είναι μόνο μια παρέα παιδιά, που βλέπει τον κόσμο αλλιώς, μετά τους μεγάλους πολέμους, τον όλεθρο και τον πόνο του πλανήτη. Η Σίνθια έμεινε έγκυος στον γιο τους, Τζούλιαν, μόνο που για πολλούς ήταν άγνωστη, μιας και ο Λένον απέφευγε να την παρουσιάζει ή να μιλάει για αυτή δημόσια.

Η απογείωση του μυθικού συγκροτήματος, θα αφήσει την Σίνθια στο παρασκήνιο, σε ένα περιθώριο, που ως μάνα μεγάλωνε ένα παιδί σχεδόν μόνη. Το 1968  το ίνδαλμα πλέον, Τζον Λένον, δε θυμίζει σε πολλά, το μοναχικό, ευαίσθητο αγόρι απ τις φτωχογειτονιές του Λίβερπουλ. Ένα βράδυ, «φτιαγμένος» και μεθυσμένος, θα πει στην Σίνθια πως όλο αυτόν τον καιρό είχε ερωτικές σχέσεις με άλλες γυναίκες. Της προτείνει να πάει  για διακοπές ώστε να ηρεμήσει. Όταν θα επιστρέψει, στη ζωή του και στο κοινό τους σπίτι, στο ίδιο της το κρεβάτι, θα έχει ήδη εισβάλλει  σαρωτική και καταιγιστική η εκκεντρική, ευφάνταστη, πολύπλοκη Γιόκο Όνο. Ένα χρόνο αργότερα, η Όνο, είναι έγκυος. Ο Τζον Λένον, χωρίζει με την Σίνθια καταβάλλοντας της 100.000 λίρες, μεγάλο ποσό για την εποχή, για την ανατροφή του μοναχογιού τους Τζούλιαν. Η Σίνθια φεύγει απ το τοπίο της Ιστορίας της μουσικής, κρατώντας πάντα μια μικρούλα θέση, ως εκείνη που ήταν πολύ «καλό» κορίτσι για να αλλάξει τον κόσμο. Και ενώ φυσικά, ο κόσμος δεν άλλαξε ποτέ, η δολοφονία του Τζον Λένον, θα την συνταράξει όπως όλο το πλανήτη.

 

Η Γιόκο Όνο μετά την είδηση του θανάτου της Σίνθια έκανε δήλωση, ειλικρινή για εκείνη, που υπήρξε μια ολόκληρη εποχή, παιδιών που ονειρεύονταν, φώναζαν «ειρήνη», πειραματίζονταν με μοντέλα σχέσεων και άλλαζαν τη μουσική. «Λυπήθηκα πολύ με τον θάνατο της» δήλωσε η δεύτερη σύζυγος για την πρώτη «ήταν ένα θαυμάσιο άτομο και υπέροχη μητέρα για τον Τζούλιαν. Είχε τόση αγάπη για ζωή! Νιώθω περήφανη που εμείς οι δυο κρατήσαμε όρθια την οικογένεια των Beatles. Σας παρακαλώ στείλτε στον Τζούλιαν την αγάπη σας αυτές τις δύσκολες στιγμές». Την δήλωση συνόδευσε, δίνοντας στην δημοσιότητα, παλαιότερη φωτογραφία όπου οι δυο τους ποζάρουν με τους δυο γιους που απέκτησαν από τον Τζον Λένον, τόσο νέες, τόσο γελαστές, τόσο σίγουρες για μια ζωή όλο ευτυχία μπροστά τους. Σχολίασε δε:  «Όταν ήμασταν ευτυχισμένες μαζί».