Γνωστός σχεδιαστής ο Νίκος Αποστολόπουλος, αναγνωρισμένης αξίας τόσο εδώ, όσο και σε στο διεθνές στερέωμα, ο οποίος σε γενικές γραμμές, ουδέποτε δίσταζε να εκφράσει τις απόψεις, εάν και εφόσον τον ρωτούσαν.

Παρόλα, αυτά μας ξάφνιασε με μια δήλωση του που αφορούσε στην ζωή μιας γυναίκας, της Ελένης Μενεγάκη κι όχι σε κάτι που αφορούσε τον ίδιο άμεσα. «Θεωρώ απαράδεκτο» είπε ο κ. Αποστολόπουλος «γυναίκες να κάνουν παιδί σε μεγάλη ηλικία. Δεν μπορεί αυτή να λέγεται μητέρα. Το μάξιμουμ που πρέπει να κάνει παιδιά μία γυναίκα είναι τα 39» είπε αρχικά.  Όταν δε ρωτήθηκε για την Ελένη Μενεγάκη που έγινε για τέταρτη φορά μητέρα στα 45 της, ο σχεδιαστής σχολίασε: 

Η Ελένη Μενεγάκη δεν ξέρω αν είναι 45, 46, 47 ή 48. Δεν με ενδιαφέρει. Αν η Μενεγάκη είναι 46, θα φτάσει 65 και το παιδί να είναι 17 ετών. Θα προσπαθεί να καταλάβει τι επιθυμίες έχει ένα παιδί, όταν θα είναι γιαγιά του, ενώ θα έπρεπε το παιδί να έχει μια μαμά. 

Τα παλιά τα χρόνια, των γιαγιάδων μας με τα τσεμπέρια, τέτοιες αντιλήψεις, βέβαια δεν υπήρχαν. Οι γυναίκες καναν το πρώτο παιδί τους, στα 18 και το τελευταίο στα 50 και… Θρησκευτικά να το δεις; Κοινωνικά; Η άποψη γυναικολογία, η δημόσια τοποθέτηση του κ. Αποστολόπουλου, δεν έχει βάση.

Μια μάνα δεν παίζει με τα παιδιά της μπάσκετ –ή δεν κάνει μόνο αυτό- για να ναι σε καλή φόρμα σε κάθε ηλικία του. Σε ανθρώπου με έντονες θρησκευτικές πεποιθήσεις ο Θεός επιλεγεί πότε θα γεννηθεί ένα παιδί. Κοινωνικά μια γυναίκα σήμερα και εν γένει ο σύγχρονος άνθρωπος, έχει μεγάλο προσδόκιμο ηλικίας, με αρωγούς του την τεχνολογία, την επιστήμη γενικά, την γηριατρική, την καλή διατροφή, την εξέλιξη με λίγα λόγια του 21ου αιώνα και όχι του 5ουπ.Χ.

Κατά τα άλλα, οι ειδικοί, που ξέρουν, λένε πως «περίπου το 50% των γυναικών φθάνουν στην εμμηνόπαυση γύρω στα 50 τους χρόνια και το 95% των γυναικών έχουν πια μπει στην εμμηνόπαυση μέχρι την ηλικία των 56 ετών», άρα μέχρι εκείνη την ηλικία έχουν από την ίδια τη φύση την ικανότητα της αναπαραγωγής.

Τώρα, επειδή ούτε κομψή για την Ελένη Μενεγάκη, αλλά ούτε και για τις γυναίκες συνολικά, ήταν η τοποθέτηση του κ. Αποστολόπουλου και δε μας έχει συνηθίσει ως άνθρωπος, σε έλλειψη ευαισθησίας, θέλουμε να πιστεύουμε πως μάλλον ήταν κεκτημένη ταχύτητα…