Ακούω και μαθαίνω και έχω ζήσει πολλά σ αυτή τη δουλειά. Μια δουλειά που ώρες ώρες μας κάνει αιωνίως καταδικασμένες Δαναΐδες, και μετά θάνατον ακόμα να ρίχνουμε νερό σε «τετρημένον πίθον», ανίκανες για ξαποστασιά και ησυχία. 

Μια δουλειά όλο εξετάσεις, που χίλιες επιτυχίες να χεις το ένα λάθος σου θυμούνται, που οι συνάδελφοι ψάχνουν πρώτα την κακή κουβέντα και ας μη σε ξέρουν καν, που λίγοι εκτιμούνται ζωντανοί, που αν δεν είσαι στην τηλεόραση δεν είσαι πουθενά και χώρος δεν υπάρχει για γραφίδες σιγά σιγά. Δε λέω! Λίγο έγιναν σταρ! Έβγαλαν αμύθητα πολλά λεφτά, έχουν life style ανώτερο απ της Βανδή και της Βίσση και ακκίζονται στην τηλεόραση σαν την Άλικη, όταν έπαιζε τη μαθητριούλα. Οι περισσότεροι όμως, συνεχίζουμε το γέμισμα του πάντα άδειου πιθαριού μας, που κάθε μέρα ξεχνιέται και πάλι αυτό αποδεικνυόμαστε, φθαρτοί όσο ο χρόνος. Και μέσα στους τομείς μας, αντιζηλίες και μετά οι κίνδυνοι του καθενός μας. Στον κόσμο όλο δημοσιογράφοι στήνονται στα αποσπάσματα, τρώνε σφαίρες από πολέμους που καλύπτουν, μπαίνουν φυλακή για να μάθουν πως η αλήθεια είναι εχθρός και αχούνε τάξει τις ζωές τους λάθος, δολοφονούνται από οργανωμένα συμφέροντα. Ε! Στον δικό μου τομέα και πάλι καλά, μας βρίζει καμία παρουσιάστρια, ή μας τρίβει καμία άλλη μήνυση γιατί προσβλήθηκε ηθικά, όσο πρόλαβε μεταξύ εσπερινού και όρθρου που είχε κενό να μας διαβάσει.

Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία «B», αυτή των μηνύσεων, αλλά αγαπημένοι -στα αλήθεια- συνάδελφοι- ανήκοντας στην α, μου χουν πει τηλεφωνήματα και σκηνές που αν δεν είσαι πρωταγωνιστής, είναι να κλαις από τα γέλια. Ένας σηκώνει το τηλέφωνο, σε άγνωστο του νούμερο. «Παρακαλώ;». «Ρε αρχ@@ι, ρε μαλ@@α, ρε [email protected]@[email protected] (δύσκολη βρισιά αυτή για καμουφλάζ, αλήθεια!), να γράφεις αυτά για μένα». Ψύχραιμος ο συνάδελφος, είπε «σε λυπάμαι», όταν η λαμπερή παρουσιάστρια ούρλιαζε στο τηλέφωνο κατάρες και βρισιές ως η Λίντα Μπλερ στον Εξορκιστή αλλά καραγωγέας!

Στο αποκορύφωμα η λαμπερή ούρλιαζε «σε βαρέθηκα» και «εγώ μιλάω, τώρα, μη μιλάς». Ο μαύρο συνάδελφος έψαχνε τη διεύθυνση της να της στείλει χάπια γιατί προφανώς ήταν σε υποτροπή η κρίση! Στο δεύτερο «σε λυπάμαι» εκείνη με μια κραυγή ζωώδη αλά Στίβεν Κινγκ, με σαφείς επηρεασμούς από τον Λάβρακαφτ και την ανείπωτη φρίκη των Κθούλου, του  κλείσε το τηλέφωνο στα μούτρα! Ότι; Τον συνέτριψε με τα επιχειρήματα της η τον φόβισε για να μη ξαναγράψει; Η θα πάει για τσαμπουκά η φάση και θα έρθουν σε ουδέτερο μέρος, ας πούμε, ούτε σε πλατό, ούτε γραφεία εφημερίδας αλλά σε μια εγκατάσταση ραδιοφωνίας;

Σε άλλη συνάδελφο ο τηλεορασάνθρωπος, επειδή τόλμησε να μην της αρέσει η δουλειά του και να το γράψει, την απεκάλεσε «σκουπίδι», το μέσο της «σκουπιδότοπο», το αφεντικούλι της «σκουπιδιάρη». Θα ήταν φαίνεται υπέρ της ανακύκλωσης! Με αυτό τον κομψό και πολιτισμένο τρόπο επιλύθηκε κομψά το θέμα, με ακράδαντα επιχειρήματα και φαντασία στις μεταφορές και στις παρομοιώσεις! Και εδώ; Σκιάχτηκε τώρα η κριτικός και θα γράψει ένα έπος όπου από την κωμωδία πέρασαν πέρασαν ο Αριστοφάνης, ο τηλεορασανθρωπος, άντε και ο Γούντι Άλεν, ποιος τον [email protected] τον Μελ Μπρουκς στο κάτω κάτω!

Έμενα, προσωπικά, μια μεταλλαγμένη ντίβα την καλλιτεχνίας, ενοχλήθηκε από την κριτική όσον αφορά το ενδυματολογικό της αυθόρμητο ντύσιμο, όπου πήγαινε στη λαϊκή για πατάτες Κύπρου -οι καλύτερες για τηγάνι!- με δεκαπέντε πόντους τακούνι, χρυσό σκουλαρίκι - πολυέλαιο, σινιέ τσάντα και βάψιμο βγαλμένο απ την κινέζικη παράδοση αιώνων, του Καμπούκι και του θεάτρου Νο. Ε! Μου χει κάνει μήνυση και το λέει στις παρέες για να το μάθω, εδώ και πέντε χρόνια. Με τα πόδια μόνη της να το χε κόψει η μήνυση, δε μπορεί, κάπου θα με πετύχαινε! Επίσης μου ζητά λέει 200.000 ευρώ. εδώ πρέπει να διακόψω καλοί μου αναγνώστες, διότι κλαίω από τα γέλια και. δε βλέπω κανονικά τα γράμματα.. Μια άλλη, επίσης έβαλε έναν φίλο της και κατά κάποιον τρόπο συνάδελφο μου, να μου μηνύσει, πως αυτή θα με μηνύσει και να πεθάνω στη ψαθά όπως μου πρέπει. Έκλαψα! Φυσικά κι όχι από φόβο, αλλά από τα γέλια! Αγαπούλα μου; Εσένα περίμενα για την ψαθούλα μου; Καλέ την έχω ήδη, στρώσει και περιμένω τη ξάπλα.

Μη θυμηθώ και Αρναούτογλου που φοβέριζε Γκολεμά χωρίς να λέει το όνομα της, ενώ η Σπυρόπουλου την έκλεινε στο Κολωνάκι στο φανάρι και της φώναζε αγοραία επιχειρήματα και η Μελέτη έχει γράψει, έχει σχολιάσει ζωντανά και έχει εκφράσει άποψη -όχι και να σ ανοίξει η καρδιά!- για τη Ντέπυ, που είναι πολύ δημοφιλής στους κύκλους των τηλεστάρ. Αν γράψεις για κάποιους που ξεφεύγουν απ την ψυχαγωγία και μπαίνουν στο χώρο της ενημέρωσης, ότι δε σου αρέσει το υφάκι τους, για παράδειγμα, τότε θα εισπράξεις και την πρόβλεψη: «θα σε καταστρέψω». Κι άλλο ρε μεγάλε; Εδώ δεν ακούς μας σαπίσανε στις μηνύσεις.

Θέλω να πω βρε κουτά τηλεσταράκια μου, πως εδώ γύρω τα λέμε όλοι και κουβέντα να γίνεται. Εσάς σας κάνει να ασχολούνται όλοι μαζί σας, που για αυτό ζείτε και εμάς μας βρίσκει τι να γράψουμε να βγει πέρα η ζωή.  Αλλά όχι και βρισιές, όχι. Αν μη τι άλλο ξέρουμε και εμείς δικηγόρους και περνάμε και φτώχειες. Για να μαζευόμαστε λέω. όλοι μας.