Όλα τα παιδιά είναι όμορφα: Υπέροχος 4χρονος με σύνδρομο Down, μοντέλο σπουδαίας εταιρείας

Όλα τα παιδιά είναι όμορφα: Υπέροχος 4χρονος με σύνδρομο Down, μοντέλο σπουδαίας εταιρείας

Στην αρχή έχουμε μια ωραία μάνα που ξέρει να αγαπά, όχι μόνο το δικό της παιδί, αλλά και όλα εκείνα που κάποιοι στρέφουν το βλέμμα για να μην αντικρίζουν.

Η Καρολίνα Γουάιτ μεγάλωνε τον λατρεμένο της Σεμπ, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, όταν έστειλε ένα μήνυμα στη σελίδα των Marks & Spencer στο Facebook.

Ευγενικά ρωτούσε την μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης αν θα ήθελε να συμπεριλάβει τον γιο της σε μια διαφήμιση της. Η ίδια ως μητέρα ήθελε να «περάσει το μήνυμα ότι το διαφορετικό δεν είναι λιγότερο θαυμάσιο» και πως όλα τα παιδιά είναι υπέροχα και όμορφα. Η εταιρεία –και προς τιμήν της- έδειξε πολιτισμό, κοινωνική αντίληψη και ανθρωπιά, στοιχειά που δεν χαρακτηρίζουν τους οικονομικούς κολοσσούς, στους οποίους ανήκει και η M&S. Είδε ακόμα στο πρόσωπο του μικρού Σεμπ ένα χαριτωμένο, ευτυχισμένο, γεμάτο αγάπη και χαρά αγόρι και έτσι εκείνος έγινε το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down, που συμμετείχε σε διαφημιστική καμπάνια.  

Η μητέρα θυμάται πως «όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι δέχτηκαν, ξέσπασα σε κλάματα. Όχι επειδή ο γιος μου θα γινόταν μοντέλο αλλά επειδή πίστευα πραγματικά ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down δεν πρέπει να αποκλείονται...»...

Και έτσι, ο Σεμπ έδειξε ποσό ταλαντούχοι, όμορφοι, φωτογενείς είναι και αυτοί, ξορκίζοντας με το φωτεινό του χαμόγελο την προκατάληψη, τους αποκλεισμούς και τα στερεότυπα μακριά του...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο