Ο ένας ζει στην Αυστραλία, έχει κάνει καριέρα ως χορογράφος, είναι παντρεμένος και έχει οικογένεια. Ο Γουέντ Ρόμπσον, κάποτε ήταν το αγόρι που ζούσε με τον Μάικλ Τζάκσον.

Σήμερα, χρόνια μετά την ενηλικίωση του, αλλά και το θάνατο του Τζάκσον, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί εαυτό, ο Ρόμπσον, ισχυρίζεται πως ο προστάτης της παιδικής του ηλικίας, ήταν ένας τέρας που τον κακοποιούσε και τον εκμεταλλεύονταν συνεχώς ως παιδί.

Είναι ένας από τους δύο άνδρες που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ως παιδιά απ το νεκρό σουπερ σταρ και διεκδικούν μεγάλα ποσά από την τεράστια περιουσία του. Η ακρόαση για τους δυο καταγγέλλοντες, έχει προγραμματιστεί από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, για την Τρίτη, αποδεικνύοντας πως η ιστορία όλη αυτή με τα παιδιά που εκμεταλλεύονταν ο Μυϊκό Τζάκσον, τον κυνηγά ακόμα και μετά τον θάνατο του.

Η περιπέτεια του Γουέντ ξεκίνησε, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ήταν 5 ετών και τον κακοποίησε σεξουαλικά για πρώτη φορά όταν ήταν 7 ετών.  Το 2005, παρ όλα αυτά, στάθηκε ένας απ τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του και μάλιστα κατέθεσε πως δεν είχε κακοποιηθεί ποτέ στην πολύκροτη δίκη του σούπερ σταρ, στην Καλιφόρνια. Η κατάθεσή του ήταν καταλυτική για την αθώωση του βασιλιά της ποπ.

Τζέιμς Σέφιτσακ, ο δεύτερος άνδρας, συνάντησε τον βασιλιά της ποπ το 1987, όταν ήταν 8 ετών, και υποστηρίζει πως τον παντρεύτηκε σε μυστική τελετή. Ισχυρίζεται πως ο Τζάκσον έδωσε στον ανήλικο που είχε τον ρόλο της νύφης ένα πιστοποιητικό γάμου και μια γαμήλια ζώνη ως αναμνηστικά και επιβεβαίωση της αθάνατης αγάπης τους. Παράλληλα έδωσε και μια επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων στον πατέρα του ανήλικου!

Ο Μάικλ Τζάκσον τον έντυνε συχνά με τα ίδια ρούχα που φορούσε ο ίδιος και έλεγε στους δημοσιογράφους πως το κατάξανθο αγόρι με τα γαλάζια μάτια, ήταν ξάδερφός του! Σύμφωνα με τον δικηγόρο του,  το παιδί, τότε, κακοποιήθηκε περισσότερες από 100 φορές.