Ο Τζον Τραβόλτα, για πρώτη φορά, μίλησε για όλα όσα έχουν γίνει τεράστιο θέμα στον gossip τύπο της Αμερικής, με μια συνέντευξη του στους «TampaBay Times».

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τη σχέση του με την Σαϊντελογία, στους κόλπους της οποίας  τα 40 τελευταία χρόνια, βρίσκεται  και αν το ντοκιμαντέρ «Going Clear», που έχει κάνει πάταγο, έχει κάποια βάση για τους ισχυρισμούς του.

Το ντοκιμαντέρ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγορεί τον ίδιο αλλά και τον σταρ Τομ Κρουζ, ότι αποτελούν τη βιτρίνα, τις δημόσιες σχέσεις, το λαμπερό άλλοθι της συγκεκριμένης θρησκευτικής οργάνωσης, εκβιάζοντας τους με αποκαλύψεις γύρω από την ερωτική τους ζωή . Η οργάνωση μπορεί να χειρίζεται τους ηθοποιούς, μιας και όπως λέγεται, η ερωτική τους σχέση ξεκίνησε, σε μια περίοδο περισυλλογής και μύησης τους, σε απομονωμένες εγκαταστάσεις της αίρεσης.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εμπειρία μου από την εκκλησία τα τελευταία 40 χρόνια», απάντησε  ο 61χρονος σταρ, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει δει το ντοκιμαντέρ αλλά  ούτε και σκοπεύει να το κάνει.  «Δεν έχω βιώσει τίποτα από όσα υποστηρίζει, οπότε πώς θα μπορούσα να πω κάτι αρνητικό; Δεν θα ήταν λογικό και το ίδιο ισχύει και για τον Τομ;» αναρωτήθηκε. 

Το αποκαλυπτικό «Going Clear» του η Αλεξ Γκίμπνεϊ αναφέρει ακόμα,  ότι η συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση, η οποία έχει κατηγορηθεί για οικονομική απομύζηση, εκφοβισμό, ακόμα και ξυλοδαρμούς μελών της, εκβιάζει εδώ και χρόνια τα πιο διάσημα μέλη της, ώστε να συνεχίζουν να διαφημίζουν τη δράση της. Αν βεβαία ισχύει κάτι τέτοιο, δεν θα ήταν εύκολο για τον Τραβόλτα, να πει κάτι εναντίον της θρησκευτικής πρόγνωσης δημόσια, αλλά να επικαλεστεί προφάσεις ώστε να αποφύγει κάθε κόστος…