Ο Riley B. King, καλύτερα γνωστός σαν B. B. King, στα 90 του χρόνια, συνεχίζει να αγαπά τα μπλουζ και να παίζει κιθάρα κοροϊδεύοντας το θάνατο, σε κάθε αναμέτρηση τους.

Το αγόρι από το Μέμφις, που έγινε θρύλος της μπλουζ, που κάποτε τον είδαμε και στην Ελλάδα, στον Λυκαβηττό, να μας φέρνει τους μαύρους ήχους, μιας κλαίουσας, αλλά ζωηρής, ατίθασης Αμερικής, βγήκε απ το νοσοκομείο γερός και δυνατός, διαψεύδοντας όλους όσοι πίστευαν πως αυτή τη φορά θα χάσει τη μάχη.

Με σήμα την κιθάρα του, την οποία φωνάζει Λουσίλ και είναι ειδικής κατασκευής  Gibson, φτιαγμένη για τα χεριά του και μόνο, σχεδιασμένη για να ναι κάτι σαν προέκταση του σώματος του, τρόμαξε τους θαυμαστές τους σε όλο τον κόσμο, με τη νοσηλεία τους,  έπειτα από αφυδάτωση που έπαθε, λόγω του διαβήτη με τον οποίο παλεύει πολλά χρόνια. Αυτούς τους θαυμαστές, ο βασιλιάς της μπλουζ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, καθησύχασε πως επέστρεψε στο σπίτι του και είναι καλά, ενώ θερμά τους ευχαρίστησε γιατί είναι εκεί, κοντά του, πάντα, φίλοι του και άνθρωποι του όλοι.

Ο B.B. King που πλησιάζει τον αιώνα, παρ το ότι από νέος είχε διαβήτη, που δεν τον άφησε να τους ελίξει τη ζωή,  έχει άδεια πιλότου, είναι γνωστός τζογαδόρος και αυστηρός χορτοφάγος. Δεν πίνει ποτέ αλκοόλ. Δεν καπνίζει. Όταν δεν μαγεύει τον κόσμο με την Λουσίλ του, ενημερώνει σε μεγάλες συγκεντρώσεις, με ομιλίες του, για τον διαβήτη το κοινό. Και νικάει… πως αλλιώς; Αφού είναι ο Βασιλιάς!