Είναι μια ηθοποιός που το πάθος, το χιούμορ, η δύναμη της, για να μη κάνουμε λόγο για ταλέντο, είναι σα ποτάμι που φουσκώνει.

Έχοντας κάνει και τηλεόραση ως παρουσιάστρια, η Σοφία Μουτίδου μας έδειξε την επικοινωνιακή της φύση και έγινε αγαπημένη περσόνα των τηλεθεατών μέσα από την ανθρωπιά, τον αυτοσαρκασμό, το χαρακτηριστικό γέλιο που την διακρίνουν.

Στις τόσο άγριες εποχές που κληρώσαμε να ζήσουμε και αυτή έχει κάνει λιγότερα από ότι το ταλέντο της την προόριζε αλλά κι αυτό ακόμα είναι ελάχιστο μπροστά στην τραγωδία που έπληξε τη ζωή της. Ακούμε για τις αυτοχειρίες, τις ζούμε σε κοντινούς ανθρώπους, τις απωθούμε κάποιες φορές, τις αναλύουμε, κάνουμε πως δε μας αφορούν.

Κι όμως! Συνδυασμένες οι αυτοχειρίες με τον αμείλικτο καιρό των αρμών, των ισολογισμών, των ποσοστών, τον αμοραλισμό του στυγνού πλουτισμού, την κυνικότητα του κέρδους με κάθε κόστος, όπου ο άνθρωπος σμπαραλιάζεται και βυθίζεται στην απελπισία πως εκείνος φταίει, πως δεν τα κατάφερε, πως δεν αξίζει, πως δεν τελειώνει το μαρτύριο του αγώνα για επιβίωση κάθε μέρα, πως θα φυλακιστεί, πως θα χάσει κάθε αξιοπρέπεια, ή έστω τα ίχνη της.

Και είναι πια οι αυτοχειρίες το απάνθρωπο χαρακτηριστικό αυτής της πενταετίας, της οικονομικής κρίσης, στην όποια βρέθηκε η χωρά και που κάποτε οι ιστορικοί, θα τις μετρούν μαζί με τους άστεγους, τις οικογένειες με το κομμένο ρεύμα, τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία, τους ανθρώπους που τρώνε στα συσσίτια, ως συμπτώματα ενός πολιτισμού που θέλει να θεωρείται προηγμένος αλλά δεν καταφεύγει σε ανθρωποθυσίες για να εξευμενιστούν οι σύγχρονοι θεοί της παγκόσμιας αγοράς, όπως συνέβαινε στις πρωτόγονες κοινωνίες, πολύ πιο τίμια και απλοϊκά…