Η ιστορία έγινε βιβλίο και ταινία, ενώ αποτέλεσε υλικό έμπνευσης για πολλές άλλες ταινίες και μυθιστορήματα βασισμένα πάνω στην πολυπλοκότητα μιας σχέσης ασυνήθιστης και ενός έρωτα που τελικά βγήκε νικητής!

Όταν ήταν 12 χρονών ο Βίλι Φουαλάου, συγκλόνισε την Αμερική και έγινε είδηση σε όλο τον πλανήτη, για όχι μόνο σύναψε ερωτικό δεσμό με την καθηγήτριά του, έκανε παιδί που μεγάλωσε ο ίδιος, ενώ η ίδια ήταν στην φυλακή, αλλά και την περίμενε να αποφυλακιστεί και να παντρευτούν!

Πρόσφατα παραχώρησε  συνέντευξη στο ABC και στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς, που θα προβληθεί αυτή την Κυριακή και που ο 31χρονος σήμερα Βίλι μιλάει για πρώτη φορά, για τον έρωτα, τη σχέση, το γάμο και την πατρότητα με την 34χρονη τότε καθηγήτρια του.

Η Μαίρη Κέι Λετουρνό ήταν, ήδη, παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, το 1997, ενώ σήμερα είναι πια 53 ετών. Για αποπλάνηση ανήλικου και κατάχρηση του ρόλου της ως καθηγήτρια της,  η Λετουρνό φυλακίστηκε για έξι μήνες στα τέλη του 1997 και αποφυλακίστηκε με αναστολή τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Το δικαστήριο της είχε απαγορεύσει να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον Βίλι. Δεν πέρασαν μερικές ημέρες και την έπιασαν μέσα στο αυτοκίνητό της να ερωτοτροπεί με τον Φουαλάου. Επέστρεψε στη φυλακή και έμεινε εκεί επτά χρόνια, για παραβίαση των όρων αναστολής. Έναν χρόνο αφότου αποφυλακίστηκε ξανά, το 2004, παντρεύτηκαν, μιας και ο Βίλι, ήταν πλέον 21 ετών και την περίμενε. «Δεν νομίζω ότι έχει κανείς 10 καλά χρόνια γάμου», αποκάλυψε ο Φουαλάου, ενώ συζητά και για το πώς ανέθρεψαν τις δύο κόρες που απέκτησαν μαζί.

«Σ' έναν γάμο υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Όμως, το θέμα είναι πώς καταφέρνεις να ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες», πρόσθεσε. Ο Βίλι είπε ότι δυσκολεύτηκε πολύ κυρίως επειδή απέκτησε παιδί όντας ακόμη σε εφηβική ηλικία. Η μία από τις κόρες του ζευγαριού γεννήθηκε ενώ η μητέρα της ήταν φυλακισμένη. «Δεν νομίζω ότι είχα στήριξη, ότι είχα κάποιον να με βοηθήσει. Ούτε από την οικογένειά μου, ούτε από κανέναν γενικά.

Οι φίλοι μου δεν μπορούσαν να βοηθήσουν γιατί δεν είχαν ιδέα του τι σημαίνει να είσαι γονιός. Άλλωστε, τότε ήμασταν όλοι 14-15 χρονών», είπε. Αν αυτό δεν είναι μια ιστορία ανθρώπων, άξια να μάθεις λεπτομερείς για αυτήν, τότε, ποια άλλη θα μπορούσε να ναι…