Ο βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ κι η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον, Δούκισσα του Κέμπριτζ, αναμένουν από μέρα σε μέρα το δεύτερο παιδί τους και τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν τη μάχη της εγκυρότερης πρόβλεψης.

Από το ποιος από τους γαλαζοαίματους θα το κρατάει στην αγκαλιά του κατά την έξοδο από το μαιευτήριο και ποιός θα είναι ο νονός του μέχρι το αν ο γιος του ζεύγους πρίγκιπας Τζορτζ θα τους συνοδεύσει στο μαιευτήριο, ποιο θα είναι το χρώμα των μαλλιών του βρέφους και ποιός θα στείλει πρώτος μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του για το νεογέννητο.

Το όνομα που συγκεντρώνει τα περισσότερα πονταρίσματα είναι το «Άλις» καθώς το βρέφος πιθανολογείται πως θα είναι κορίτσι, ωστόσο σε περίπτωση που είναι αγόρι πολλά στοιχήματα έχουν παιχτεί για το όνομα Τζέιμς.

Όπως εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζέσικα Μπριτζ, η εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων της Βρετανίας, του Ladbrokes, «σχεδόν το 90% των στοιχημάτων προβλέπουν κορίτσι».

Αναφορικά με το όνομα, η εταιρεία William Hill προβλέπει Άλις με 6/4 και ακολουθεί Ελισάβετ και Σαρλότ με 11/2, Βικτόρια με 12/1, Αλεξάνδρα και Τζέιμς με 14/1 και Νταϊάνα (το όνομα της εκλιπούσης μητέρας του Ουίλιαμ) με 16/1.

Η επιλογή του ονόματος Τζέιμς υποδηλώνει ότι πολλοί παίκτες έμαθαν το μάθημά τους έχοντας ποντάρει στο όνομα Αλεξάνδρα όταν γεννήθηκε ο Τζορτζ τον Ιούλιο του 2013.

«Οι παίκτες μας είναι πεπεισμένοι ότι θα είναι κορίτσι. Με τις πιθανότητες όμως να είναι 50-50, αυτό ακούγεται λίγο τρελό», λέει στο πρακτορείο ο Ρόρι Σκοτ, ο εκπρόσωπος του γραφείου στοιχημάτων Paddy Power.