Την έβδομη θέση, με 120 βαθμούς, κατέλαβε στον Τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision η ελληνική συμμετοχή με το «Watch my dance», που ερμήνευσαν οι Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike. Την πρώτη θέση στον Τελικό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου στο κλειστό στάδιο Fortuna Arena του Ντίσελντορφ, κατέκτησε το Αζερμπαϊτζάν με το τραγούδι «Running Scared», που ερμήνευσαν οι Ell και Nikki.

Και φέτος η τηλεθέαση στη χώρα μας ήταν ιδιαίτερα υψηλή, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Nielsen Audience Measurement. Το υψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης ανά λεπτό της ώρας έφθασε το 87,7%.

Το σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ έκανε η Μαρία Κοζάκου, η οποία στάθηκε αξιοπρεπώς καθόλη τη διάρκεια της παρουσίασης της βραδιάς. Η Λένα Αρώνη ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία της Ελλάδας, που έδωσε 8 βαθμούς στη Γεωργία, 10 στην Ιταλία και 12 στη Γαλλία, ενώ πριν από την έναρξη του Τελικού είχε παρουσιάσει ειδική εκπομπή με τα τραγούδια που είχαν προκριθεί.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, από τις 43 συμμετέχουσες στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό, που την τελευταία οκταετία κατατάσσεται πάντα στην πρώτη δεκάδα. Στον πρώτο ημιτελικό η ελληνική συμμετοχή κατέλαβε την πρώτη θέση με 133 βαθμούς, ενώ δεύτερο ήταν το Αζερμπαϊτζάν.

Τη μεγάλη γιορτή του τραγουδιού εκτιμάται ότι παρακολούθησαν 35.000 θεατές στο κλειστό στάδιο του Ντίσελντορφ και περίπου 120 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 45 χώρες.