«Ο “τροχός” ήρθε πολύ άξαφνα. Το όνειρό μου δηλαδή δεν το έχω για μετά, το ζω τώρα απλά δεν πρόλαβα να το ονειρευτώ», δήλωσε ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Σε συνέντευξή του στο «Πρωινό», ο παρουσιαστής είπε:

Ήρθε μόνο του με ένα τηλεφώνημα. Μου αρέσει πολύ και εννοείται πως θέλω να το συνεχίσω. Είναι η πιο εύκολη δουλειά της ζωής μου. Πηγαίνουμε, διασκεδάζουμε, γλεντάμε και στο τέλος πληρωνόμαστε κιόλας».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Πολυχρονίου, σημείωσε:

Εγώ είμαι λάτρης του Γιώργου και έτυχε να μιλήσω μαζί του πριν γίνει όλο αυτό. Τον είχα γνωρίσει πριν καν ονειρευτώ όλα αυτά(πριν παρουσιάσει τον Τροχό). Τον είχα πάρει τηλέφωνο και του είπα “γέροντα θέλω να μου δώσεις την ευχή σου”. Έχει χιούμορ ο Γιώργος και μου είπε πολύ ωραία πράγματα. Μετά από 2-3 μέρες διάβασα τις δηλώσεις του σε περιοδικό και είπα “καλώς ήρθες στον κόσμο των media. Δεν τα είπε ποτέ αυτά τα πράγματα και είπε πως είχε πρόβλημα με τη δημοσιογράφο. Είπε μόνο πως θα ήθελε να είναι στον “Τροχό” αλλά μέχρι εκεί. Μου είπε πως με απολαμβάνει πως είμαι σπιρτόζος και γρήγορος. Τον περιμένω πως και πως να έρθει και σε ένα επεισόδιό μου ως guest.

Όσον αφορά στη συμπαρουσιάστριά του, Τζούλια Νόβα, δήλωσε:

Καμαρώνω που έχω τη Τζούλια Νόβα μαζί μου στα γυρίσματα. Καθόλου δεν την φλερτάρω γιατί θα φάμε ξύλο. Τι νομίζεις δηλαδή πως η Τζούλια είναι μόνη της» είπε χιουμοριστικά και πρόσθεσε: «την πειράζω αλλά το ξέρει και  το καταλαβαίνει. Δεν είμαι πέφτουλας.

Ο ίδιος μπορεί να έχει χωρίσει από τη σύντροφό του με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά διατηρούν όμως άψογες σχέσεις: «Είμαι χωρισμένος τρία χρόνια και κάτι, χωρίσαμε για να είμαστε ωραίοι άνθρωποι όπως είμαστε τώρα με τη σύζυγό μου. Έχουμε φοβερή σχέση, σουηδική. Χωρίσαμε για να μην χρειαστεί να έρθουμε σε δύσκολη θέση. Ήμουν ένας τύπος που δούλευε πολύ και δεν έδινε σημασία στα παιδιά και την οικογένειά του».