Για το όνειρό της για διεθνή καριέρα μετά τη νίκη της στη Eurovision και για τον νέο της ρόλο στον διαγωνισμό μίλησε η Έλενα Παπαρίζου.

 Η γνωστή τραγουδίστρια αναφερόμενη στο πως ξεπέρασε τη δύσκολη περίοδο της ζωής της είπε:

Με την απίστευτη δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου. Μόνο έτσι μπορείς να σηκωθείς ξανά. Το σκεφτόμουν προχθές και έλεγα ότι πρέπει να τα βάλω όλα σε ένα κουτάκι και μόνο εγώ να ξέρω πού είναι και να γυρνάω όποτε θέλω. Δε θέλω πια να μιλάω γι'αυτό. Τώρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και κάνω ωραία πράγματα.

Για τον νέο της ρόλο στη Eurovision, η Έλενα Παπαρίζου σημείωσε:

Μου έκανε μία πρόταση NEΡΙΤ να δώσω τη βαθμολογία στην Ελλάδα. Μου άρεσε πάρα πολυ η ιδέα να δώσω τη βαθμολογία, μετά από 10 χρόνια από τη νίκη της Ελλάδας. 

Όσον αφορά στη διεθνή καριέρα και τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ανέφερε:

Δεν είναι ότι δεν το κυνηγήσαμε. Είχα δεθεί με άλλα συμβόλαια εδώ και αυτό που λέω συνέχεια είναι ότι δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένη με την καριέρα μου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Έχω κάνει ωραία τραγούδια εδώ, δεν μετανιώνω. Δεν είναι ότι δεν κάναμε και τίποτα. Kαι το "Mambo" έπαιξε στο Λονδίνο...Γίνανε πράγματα...

Τέλος για τη σχέση της με την επιτυχία, είπε:

Σίγουρα λίγο στην αρχή με τρόμαξε. Αλλά νομίζω ότι πολύ γρήγορα το διαχειρίστηκα. Από την άλλη, επειδή κέρδισα με το "My Number One" και φέραμε ομαδικώς τη νίκη στην Ελλάδα υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να είμαι πάντα νούμερο ένα. Δεν γίνεται πάντα να είσαι νούμερο ένα εκ των πραγμάτων. Πρέπει να μιλάμε σύμφωνα με την πραγματικότητα. Στην αρχή με φόβιζε το μετά, αλλά είπα ότι έχω δικαίωμα να αποτύχω και σαν καλλιτέχνης. Δεν είναι κακό να αποτύχεις. Γιατί αυτό σε βάζει να σκέφτεσαι τα λάθη σου και να τα διορθώσεις. Σε κάνει καλύτερο καμιά φορά.