Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται για δεύτερη φορά η Αντζελίνα Τζολί η οποία είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός αλλά και πρωταγωνίστρια της ταινίας «By the sea» μαζί με τον σύζυγό της, Μπραντ Πιτ.

 Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Η υπόθεση διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1970, και καταγράφει τον προβληματικό γάμο ενός συγγραφέα του Ρόναλντ (Πιτ) με τη σύζυγό του, Βανέσσα (Τζολί), καθώς ταξιδεύουν σε ένα γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο όπου μαζί τους κουβαλούν και τα προβλήματά τους και κατά συνέπεια «έρχονται αντιμέτωποι με τα εκκρεμή ζητήματα της ζωή τους». 

Μιλώντας με πάθος για την ταινία, η Αντζελίνα δήλωσε:

«Αυτή είναι μια ιστορία για μια σχέση που εκτροχιάστηκε από την απώλεια, την επιμονή της αγάπης και την πορεία προς την ανάκαμψη και την αποδοχή. Ήταν μία ευκαιρία για μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών και τεχνικών να αναδείξουν τις ανθρώπινες εμπειρίες».

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου και είναι σαφές ότι η Αντζελίνα Τζολί ελπίζει ότι η νέα της προσπάθεια θα είναι υποψήφια για Όσκαρ, καθώς αυτή είναι η τελευταία ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιότητας. 

Το «By The Sea» έρχεται δέκα χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση του Μπραντ και της Αντζελίνα στην ταινία «Mr & Mrs Smith», που στάθηκε η αιτία να χωρίσει ο Μπραντ Πιτ από την Τζένιφερ 'Ανιστον και να γίνει ζευγάρι με την Αντζελίνα Τζολί.