current views are: 1

15 Μαΐου 2015
Δημοσίευση08:51

H Βeyonce έγινε… μάθημα σε πανεπιστήμιο

Η ποπ κουλτούρα και το «φαινόμενο Βeyonce» έγινε και θέμα ακαδημαϊκών διαλέξεων.

Δημοσίευση 08:51’
αρθρο-newpost

Η ποπ κουλτούρα και το «φαινόμενο Βeyonce» έγινε και θέμα ακαδημαϊκών διαλέξεων.

Η ποπ κουλτούρα και το «φαινόμενο Βeyonce» έγινε και θέμα ακαδημαϊκών διαλέξεων.

O μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο King’s College London’s, Μάντισον Μουρ, ετοιμάζεται να παραδώσει μία σειρά σεμιναρίων σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αγγλίας με θέμα «Πώς μπορείτε να γίνετε Βeyonce».

Στις διαλέξεις του ο κ. Μουρ θα δίνει συμβουλές για πώς μπορεί κάποιος να κάνει τις επιτυχίες της Βeyonce, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «The Telegraph».

Ο νεαρός ερευνητής δηλώνει ότι το φαινόμενο Βeyonce δεν είναι «αντιπνευματικό» θέμα μελέτης. «Παίρνω πολύ σοβαρά όλα όσα έχουν σχέση με τον λαϊκό πολιτισμό» λέει ο Μάντισον Μουρ και είναι πεπεισμένος ότι «μπορούμε να πάρουμε οποιονδήποτε ασχολείται με την ποπ και να τον ερευνήσουμε σε βάθος για να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό του κόσμο. Αν λάβουμε υπόψη τις επιδόσεις της Βeyonce, μπορούμε να διδαχτούμε πολλά για πώς «καταναλώνουμε» τη μουσική και πώς σχετίζεται η ποπ κουλτούρα με τις διασημότες και τη μουσική βιομηχανία».

Για να ολοκληρώσει την έρευνά του, πέρασε πολλές ώρες μελέτης σε βιβλιοθήκες και επικεντρώθηκε στον πολιτισμό και τα σύγχρονα κοινωνικά γεγονότα. «Θέλω να καταγράψω τα πράγματα και να επικοινωνήσω τις ιδέες μου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τα καταλάβει ακόμα και η γιαγιά μου».

Οι συμβουλές για το πώς να γίνει κάποιος σαν τη Βeyonce επικεντρώνονται στο επαγγελματικό της ήθος καθώς και στην τελειομανία της. «Πρέπει να πιστεύετε στον εαυτό σας και να κάνετε ό,τι πρέπει για να κατακτήσετε το στόχο σας » λέει ο κ. Μουρ. «Το ταλέντο είναι σημαντικό, αλλά η δουλειά είναι αυτή που σε πάει μπροστά».

Ο ερευνητής θεωρεί την Βeyonce «ζωντανό θρύλο της ποπ» και την βλέπει ως το αντίστοιχο του Elvis και του Michael Jackson.

«Η Βeyonce είναι μία ντίβα και μου αρέσουν οι ντίβες», υποστηρίζει ο κ. Μουρ.

 


σχετικα αρθρα