Συγκλονίζει η αδελφή του Alexander McQueen, Janet, η οποία μιλάει για πρώτη φορά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ο αδελφός της από τον πρώτο της σύζυγο.

Ο διάσημος σχεδιαστής, ο οποίος ήταν δεκαπέντε χρόνια μικρότερος από την αδελφή του, είχε κακοποιηθεί βίαια από τον πρώτο σύζυγό της από την ηλικία των εννέα χρόνων, αλλά η Janet το έμαθε μόλις τέσσερα χρόνια πριν το θάνατο του Alexander.

«Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο ο Λι με προστάτευε σαν μεγαλύτερος, ακόμα κι αν ήταν προφανώς πιο αδύναμος, λόγω των όσων μου συνέβαιναν, αλλά αυτό που υπέστη ο Λι ήταν πολύ πιο σοκαριστικό», είπε και πρόσθεσε :

Απορώ πώς δεν κατάλαβα αυτό που συνέβαινε. Όταν το έμαθα έπαθα σοκ. Μπορείτε να φανταστείτε ότι πέρασαν τόσα πολλά χρόνια για να ανακαλύψω ότι συνέβαινε κάτι τόσο κακό στον αδελφό μου; Ένιωσα ένοχη, ποιος δεν θα ένιωθε;.

Η Janet πιστεύει ότι οι εμπειρίες που βίωσε ο Alexander βλέποντας τον γαμπρό του να χτυπάει την αδελφή του, τον επηρέασαν στη μετέπειτα πορεία του, αλλά και στη δουλειά του.

«Αν γνωρίζαμε την έκταση του προβλήματος θα είχαμε επέμβει, αλλά δεν το γνωρίζαμε» είπε. «Όλοι μίλησαν για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε ο Λι. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, θέλω να είμαι προσεκτική, αλλά οι άνθρωποι ήξεραν την κατάστασή του. Γνώριζαν για τις απόπειρες αυτοκτονίας. Εμείς όμως όχι».

Ένα άλλο όνομα της μόδας που μιλούσε με λατρεία για τον McQueen ήταν η Isabella Blow, που τον θεωρούσε μέντορά της, και η οποία αυτοκτόνησε λίγα χρόνια πριν αφαιρέσει εκείνος τη δική του ζωή.

«Ποτέ δεν συνήλθε από το θάνατο της Blow. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Την τοποθετούσε ανάμεσα στη μαμά του και τις αδελφές του, ήταν μία θέση κάτω από την μητέρα μας» δήλωσε η Janet.

Αναφερόμενη στο έργο που έγραψε ο Τζέιμς Φίλιπς για τη ζωή του McQueen, η Janet είπε ότι «θα είναι σαν να υπάρχει πάντα μία αναφορά, ένα κομμάτι του Λι ζωντανό. Κατάλαβε την προσωπικότητά του και είμαι σίγουρη ότι θα αποκαλύψει ότι ήταν μία ιδιοφυΐα, αλλά και ότι είχε και μία πιο τρυφερή πλευρά. Όλη η οικογένεια είναι συγκινημένη και ευγνώμων για το συγκινητικό αυτό αφιέρωμα».