Γένους αρσενικού ήταν η φετινή Eurovision, καθώς η Σουηδία με εκπρόσωπο τον Mans Zelmerlow και το τραγούδι του Heroes με 365 βαθμούς κατετάγη στην πρώτη θέση της διοργάνωσης, την στιγμή που η δική μας Μαρία 'Ελενα Κυριάκου βρέθηκε μόλις στην 19η θέση. 

Σε πιο ήπιους τόνους από άλλες φορές- λέτε να φταίει η έτσι και αλλιώς χαμηλών τόνων Βιέννη στην οποία έλαβε χώρα ο διαγωνισμός;- η εκδήλωση είχε ωραίες φωνές και ερμηνείες και λιγότερο εκρηκτικές εμφανίσεις να κλέβουν την παράσταση.

 Από τους μεγάλους χαμένους της βραδιάς, η φετινή εκπροσωπός μας, νικήτρια του  περυσινού Voice Μαρία 'Ελενα Κυριάκου, η οποία παρόλαυτα έλαμψε επί σκηνής, τόσο λόγω του ασημένιου φορέματος της με το αβυσσαλέο ντεκολτέ, όσο και λόγω της αντικειμενικά πολύ καλής ερμηνείας της, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να πλασαριστεί ακόμα ψηλότερα

Την παλιά, καλή Eurovision πάντως, από πλευρά θεάματος θύμισαν η... bigger than life εκπρόσωπος της Σερβίας, η συγκινητική εμφάνιση της τραγουδίστριας από την Πολωνία που ερμήνευσε το κομμάτι της από αναπηρικό καροτσάκι, ο... μαύρος Κύκνος σε σώμα τραγουδίστριας της Γεωργίας, αλλά και το φόρεμα... ηφαίστειο της εκπροσώπου της Λετονίας.

 Να σημειώσουμε και την φετινή ανατροπή του διαγωνισμού, το γεγονός ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν αντάλλαξαν το πατροπαράδοτο δωδεκάρι, το οποίο πήγε και από τις δύο στην συμμετοχή της Ιταλίας. 

Ραντεβού τώρα του χρόνου στην Στοκχόλμη! 

Δείτε το τραγούδι του νικητή:

 
Και η Μαρία 'Ελενα Κυριάκου: