Για την εμπειρία της στην Eurovision μίλησε η Μαρία-Έλενα Κυριάκου στην εκπομπή «Όλα Μπιπ».

Η τραγουδίστρια δήλωσε πως ένιωσε ντροπιασμένη όταν είδε τον βαθμό που έδωσε η Κύπρος στην Ελλάδα.

«Τρομακτική αδικία όλο αυτό που έγινε. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, περνούσα πάρα πολύ ωραία μέχρι που ήρθε η ώρα της βαθμολογίας, ήταν σοκαριστικό. Είχα πάθει σοκ, δεν το πιστεύω, είχα πάθει πλάκα. Δεν περίμενα 10ρια και 12αρια. Τουλάχιστον 1,2,3…Έφταιξε ότι μας βάλανε μετά από διάλειμμα, δεν μας είδε ο κόσμος. Η εικόνα προς τα έξω δεν είναι και τόσο καλή», είπε και πρόσθεσε:

Δεν το περίμενα από την Κύπρο αν και έμαθα ότι το κοινό με έβγαλε πρώτη και η κριτική επιτροπή έκτη για αυτό πήραμε αυτή την βαθμολογία. Στενοχωρήθηκα, ένιωσα ντροπιασμένη με την βαθμολογία της Κύπρου. Κύπρια είμαι και εγώ και ο Ευθύβουλος. Το κοινό μας ψήφισε πρώτους, πέντε άτομα καθόρισαν το 8 από την κριτική επιτροπή. 

Ακόμη, ανέφερε:

Από τις άλλες αποστολές ξεχώρισα την Ιταλία. Έχω δώσει το καλύτερο μου εαυτό, μόλις τελείωσα από την εμφάνιση μου έκλαψα. Το κλάμα βγήκε από το συναίσθημα. Στον ημιτελικό λίγο πριν ανέβω στην σκηνή πήρα τα παιδιά μου και έκλαιγα και δεν μου έκανε καλό. Και στον τελικό προσευχήθηκα, προσπάθησα να συγκεντρωθώ και ανέβηκα στην σκηνή. Συνάντησα την Conchita, είναι μια ντίβα, όπως φαίνεται και από την τηλεόραση και αυτό είναι από κοντά. Είναι το ανάστημα ο τρόπος που μιλάει. Ο Γκοτιέ της είπε για μένα: ψήφισε Ελλάδα γιατί η Μαρία Έλενα Κυριάκου είναι μια ντίβα. Ο Σουηδός είναι γοητευτικός πολύ όμορφος και αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, του αρέσουν πολύ τα ελληνικά μου είπε. Του Αζερμπαϊτζάν ήταν απρόσιτος.

Όσον αφορά στην εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision, δήλωσε:

Όσα μέσα είχαμε, τα χρησιμοποιήσαμε. Δεν είχαμε μεγάλη σκηνική υποστήριξη λόγω κόστους. Αν ήξερα τι θα συμβεί, ίσως να μην πήγαινα στη Eurovision. Ο γιος μου ο μεγάλος θύμωσε με το αποτέλεσμα. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου είπε: Μαμά δεν πέρασες, θες να πάω να τους δείρω;