Η Κατερίνα Λέχου σε συνέντευξή της στο Down Town μίλησε για την μοναξιά και κατά πόσο αφήνεται συναισθηματικά.

Με τη μοναξιά συμβιβαστήκατε ποτέ;

«Μόνο με τη μοναξιά! Απολύτως! Μου αρέσει να μένω μόνη μου, αλλά ακόμα κι όταν είμαι με κάποιον, στα βαθιά και στα ουσιαστικά πράγματα, έχω τον εαυτό μου. Το πιο κρυφό μου κομμάτι. Αυτός με στηρίζει, αυτός είναι εκεί για μένα. Θα μοιραστώ κάποια πράγματα με τους άλλους, αλλά η πιο πολλή δουλειά, γίνεται εσωτερικά. Και να σας πω και κάτι; Είναι δύσκολη και μοναχική».

Αλήθεια, αφήνεστε ποτέ εντελώς συναισθηματικά;

«Δεν ξέρω αν το κάνω ολοκληρωτικά, αλλά αφήνομαι. Πολλές φορές, ένα κομμάτι μέσα μας, είναι απόλυτα δικό μας. Το αγνοούμε κιόλας, πρέπει να σας πω. Αλλά είναι εκεί. Είναι το προσωπικό μας νησί, το καταφύγιό μας. Και δεν το κοινοποιούμε, όχι γιατί δε θέλουμε, αλλά γιατί έτσι είναι».

Πάντα συνδυάζατε τη λογική με την ευαισθησία;

«Ναι. Απόλυτα όμως. Για μένα αυτά πάντα πήγαιναν πακέτο μαζί. Χέρι-χέρι. Ο τρελός, πόσο ευαίσθητος να είναι; Και ο ευαίσθητος, πώς να είναι ευαίσθητος όταν δεν δουλεύει ο εγκέφαλός του; Πάντα νόμιζα ότι αυτά είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Αλλά δεν είναι έτσι. Συνάδουν και πάνε μαζί. Πάντα έτσι ήταν. Η ευαισθησία είναι συνειδητή και έχει λογική. Οι drama queen καταστάσεις, δεν έχουν λογική, ευαισθησία. Εγώ μιλάω για την ουσιαστική ευαισθησία κάποιου».