Σάλο έχει προκαλέσει, προτού κυκλοφορήσει, το βιβλίο «Whitney & Bobbi Kristina: The Deadly Price of Fame», που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζώης της διάσημης τραγουδίστριας.

Όπως ισχυρίζεται ο συγγραφέας, Ίαν Χάλπεριν, η Whitney Houston έπεσε θύμα εκβιασμού το 1992, μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Σωματοφύλακας»,  από έναν δικηγόρο, ο οποίος την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει την ομοφυλοφιλική σχέση της αν δεν του κατέβαλλε 250.000 δολάρια! 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο εκβιασμός έγινε σε μια περίοδο όπου οι φήμες ήθελαν την τραγουδίστρια να είναι κάτι παραπάνω από φίλη με τη στενή συνεργάτιδά της, Ρόμπιν Κρόφορντ

Επικαλούμενος την έκθεση του FBI, ο Χάλπεριν αναφέρει πως o πατέρας της Huston, Τζον, «διευθέτησε» την υπόθεση αμέσως, αν και δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα έδωσε για να «φιμώσει» τον εκβιαστή. 

Λίγους μήνες αργότερα, η Whitney παντρεύτηκε τον Μπόμπι Μπράουν, ενώ, όπως σημειώνεται στο βιβλίο,  δώρισε στην Κρόφορντ μία μαύρη Porche, ως ένδειξη της φιλίας τους.