Το γεγονός ότι στην αρχή της καριέρας της τη συνέκριναν με την Ελευθερία Αρβανιτάκη επιβεβαίωσε η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια δήλωσε στο περιοδικό "ΕΓΩ! Weekly":

Η Ελευθερία υπήρχε ήδη πέντε – έξι χρόνια πριν από εμένα στη μουσική σκηνή. Εγώ ήμουν η αμέσως επόμενη κολοκατούρα. Ο κόσμος έλεγε: "Αυτή η τραγουδίστρια είναι καταπληκτική. Σαν την Αρβανιτάκη τραγουδάει". Πάντα γίνονταν συγκρίσεις. Όταν είχε βγει η Αλεξίου, τη συνέκριναν με τη Μοσχολιού.

Στην ερώτηση αν ο δεύτερος της σύγκρισης, είναι εκείνος που πρέπει να παλέψει για να αποδείξει την αξία του, είπε:

Όχι μωρέ. Δίνει το δικό του στίγμα με το ρεπερτόριο του. Και εγώ έδειξα ποια είμαι και τι θέλω αφού ερμήνευσα σπουδαία τραγούδια συνθετών. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ μαζί με τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου να γράψω τις δικές μου μουσικές πάνω σε στίχους γνωστών τραγουδοποιών, όπως ο Πορτοκάλογλου, ο Αλκίνοος, ο Παυλίδης κ.α. Επιπλέον νιώθω περήφανη γιατί έχω δημιουργήσει μια μπάντα, τους Bogaz Musique. Επιδιώκουμε να έχουμε έναν ιδιαίτερο ήχο που καλύπτει όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.

Σε άλλο σημείο, η Ελένη Τσαλιγοπούλου δήλωσε πως δεν ήταν καθόλου ωραίο στα μπουζούκια, όταν οι καλλιτέχνες ήταν στην πίστα και το κοινό από κάτω έτρωγε.

«Αυτό ήταν ασέβεια. Μια κακή συνήθεια των Ελλήνων που νόμιζαν ότι μπορούσαν να τα έχουν όλα. Για χρόνια οι τραγουδιστές χόρευαν στους σκοπούς του κοινού», είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, ανέφερε ότι την ενοχλούν τα γαρίφαλα, «ειδικά όταν γίνεται μανιέρα».