Περισσότερα από 1,1 εκατομμύριο αντίτυπα πούλησε μέσα σε τέσσερις ημέρες η συνέχεια της τριλογίας «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», «Grey», της Ε.Λ Τζέιμς.

Όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Vintage Books, θα τυπώσει ακόμη ένα εκατομμύρια αντίτυπα προκειμένου να αντεπεξέλθει στη ζήτηση του νέου μυθιστορήματος, το οποίο, αυτή τη φορά, αφηγείται την ιστορία του πρώτου βιβλίου μέσα από τα μάτια του δισεκατομμυριούχου πρωταγωνιστή του Κρίστιαν Γκρέι.

«Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αριθμό αντιτύπων που πωλούνται μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και αποδεικνύει τη δέσμευση και το πάθος που έχουν οι αναγνώστες των βιβλίων 'Οι Πενήντα Αποχρώσεις'», δήλωσε η εκδότρια Αν Μεσίτ του Εκδοτικού Ομίλου Knopf Doubleday.

«Η άποψη του Κρίστιαν αποδεικνύεται ακαταμάχητη», λέει η ίδια.

Οι κριτικές για το «Grey» ήταν ανάμεικτες με την εφημερίδα Washington Post να το χαρακτηρίζει «σκοτεινό, αδυσώπητο και υπερβολικά σοβαρό, όπως ο κ. Γκρέι».

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail έγραψε ότι η Τζέιμς αναπαράγει όλες τις κουραστικά όμοιες συναντήσεις από το πρώτο βιβλίο.

Υπενθυμίζεται ότι η τριλογία «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» πούλησε περισσότερα από 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφράστηκε σε 52 γλώσσες.