Η γνωστή ηθοποιός, πρώτη σύζυγος του Kirk Douglas και μητέρα του Michael Douglas, έφυγε σε ηλικία 92 ετών.

Η ηθοποιός που γεννήθηκε στις Βερμούδες, το νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ατλαντικό, ζούσε τα τελευταία χρόνια σε οίκο ευγηρίας για εργαζόμενους στην κινηματογραφική βιομηχανία σε ένα από τα πιο σικ προάστια του Λος Άντζελες, το Woodland Hills. Η καριέρα της που διήρκεσε έξι ολόκληρες δεκαετίες έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες: ανάμεσά τους η συμμετοχή της στην ταινία «Planes, Trains and Automobiles», στις τηλεοπτικές σειρές «ER» και «The West Wing» και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ.  Όμως, η σχέση της με τον πρώτο σύζυγό της Κερκ Ντάγκλας και τον γιό της, Μάικλ Ντάγκλας, επισκίασε τα προσωπικά επιτεύγματά της.

Η Νταϊάνα Λαβ Ντιλ –αυτό είναι το πατρικό όνομα της ηθοποιού- γνώρισε τον Κερκ Ντάγκλας πριν από τον πόλεμο όταν φοιτούσαν και οι δύο στην American Academy of Dramatic Arts. Στη συνέχεια χάθηκαν όμως αυτός την αναγνώρισε όταν εκείνη πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Life το 1943. Τότε ο νεαρός Κερκ δήλωσε στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου όπου υπηρετούσε ότι «εγώ αυτή θα την παντρευτώ».

Ο γάμος έγινε την ίδια χρονιά και διήρκεσε οκτώ χρόνια. Στη διάρκειά του το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους, τον Μάικλ και τον Τζόελ. Το ’56 η ηθοποιός παντρεύτηκε τον συνάδελφό της Μπιλ Ντάριντ και ο γάμος τους διήρκεσε ως τον θάνατο εκείνου το 1992.

Η Νταϊάνα Ντάγκλας διηγήθηκε την ιστορία της με δικά της λόγια στο αυτοβιογραφικό «In the Wings and Beyond» που κυκλοφόρησε το 2011.