Ο Bob Lorsch, ο επιχειρηματίας πίσω από τη ολυμπιακή λαμπαδηδρομία του 1984, είναι έτοιμος να πουλήσει τη δάδα που μετέφερε ο χρυσός ολυμπιονίκης στο Λος Άντζελες και έχει ορίσει ως τιμή αφετηρίας τα 20.000 δολάρια.

Όχι πως ο Μπρους Τζένερ έπεσε ποτέ στην αφάνεια. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των αγώνων του Μόντρεαλ έκανε καριέρα στην αμερικάνικη τηλεόραση πριν ακόμα γνωρίσει την σύζυγό του Κρις Καρντάσιαν, μητριάρχη της γνωστής οικογενείας που παρήγαγε την Κιμ, και αναδειχθεί σε σταρ της reality TV.

Όμως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε –και γράφουμε- ο Μπρους ή, καλύτερα, η Κέιτλιν, η γυναικεία ενσάρκωση του ιδίου ανθρώπου, είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας. Και ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή του πουλάει σαν τρελό.

 

Αποτέλεσμα; Ο επιχειρηματίας Bob Lorsch που οργάνωσε τους λαμπαδηδρόμους που μεταφέρουν την ολυμπιακή φλόγα στην περιοχή της λίμνης Ταχόε στην Νεβάδα, και έπεισε τον Τζένερ να συμμετάσχει στο τελευταίο μέρος της διαδρομής, πουλάει την δάδα.

Το ποσό που ζητάει δεν είναι και μικρό -20.000 δολάρια για μια μπρούτζινη δάδα 60 εκατοστών περίπου- όμως πρόκειται για το πρώτο «αναμνηστικό» του Μπρους Τζένερ, ο οποίος δεν υπάρχει πια, τπου βγαίνει στο σφυρί. Και αν δεχτούμε τις δηλώσεις του υπεύθυνου του οίκου δημοπρασιών, πρόκειται για ένα ισχυρό σύμβολο της συνύπαρξης αρσενικών και θηλυκών αξιών σε ένα πρόσωπο.