Η Αμάντα Πίτερσον, πρωταγωνίστρια της ρομαντικής κωμωδίας του 1987, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Κολοράντο σε ηλικία 43 ετών.

Το highlight της καριέρας της ήταν η συμμετοχή της στη ρομαντική κωμωδία «Can’t buy me love» το 1987. Στην ταινία του Στιβ Ρας ενσάρκωσε τη Σίντι, το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο της, που δέχεται να παραστήσει το φλερτ  του σπασίκλα Ρόναλντ έναντι των χιλίων ευρώ που  χρειάζεται επειγόντως για να αντικαταστήσει το καλό σουέτ σακάκι της μαμά της που το «δανείστηκε» και το κατέστρεψε. Τον Ρόναλντ υποδύονταν ο Πάτρικ Ντέμπσι, γνωστός μας στη συνέχεια από τον ρόλο του δρ. Ντέρεκ Σέπαρντ στη δημοφιλή σειρά «Grey’s Anatomy».

Δυστυχώς για εκείνη, η καριέρα της, την οποία άρχισε σε ηλικία μόλις εννέα ετών, δεν ακολούθησε ανοδική πορεία. Αν αυτό έπαιξε κάποιον ρόλο στον θάνατό της που ανακοινώθηκε χθες, δεν είναι γνωστό. Η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Γκρίλεϊ του Κολοράντο από την αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε από τους ανήσυχους συγγενείς της και ο θάνατός της ερευνάται ακόμα.