Η δύο τοπ τενίστριες συναντιούνται σε λίγα λεπτά στο Γουίμπλεντον για την εικοστή αναμέτρηση τους, όμως οι διαφορές που έχουν να επιλύσουν είναι παραπάνω από αθλητικές.

Έντεκα χρόνια κρατάει η αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο σταρ του φιλέ, τη μαύρη αμερικανίδα Σερένα Γουίλιαμς και την κατάξανθη ρωσίδα Μαρία Σαράποβα. Δέκα εννέα φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και από αυτές τις δέκα επτά φορές θριάμβευσε η Σερένα.

Η πρώτη συνάντηση των δύο κυριών συνέβη το 2004 στη Φλόριντα. Η Σερένα βγήκε νικήτρια όμως λίγους μήνες μετά η Σαράποβα πήρε τη ρεβάνς στο Γουίμπλεντον κατατροπώνοντας την αντίπαλό της. Και τι ρεβάνς; Το τότε νούμερο 13 στην παγκόσμια κατάταξη εναντίον του νούμερου 1. Η Σερένα, η πιο εκδηλωτική από τις δύο, το φύσαγε και δεν κρύωνε.

Όμως, η φωτιά που έτρεφε την έχθρα ανάμεσα στις δύο αντιπάλους έγινε πυρκαγιά το 2012 όταν ο ζεν πρεμιέ του τένις, ο βούλγαρος Γκριγκόρι Ντιμιτρόφ άφησε τη Σερένα για τη Σαράποβα. Η τριαντάχρονη τότε πρωταθλήτρια λέγεται ότι έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη –δήλωσε μάλιστα θα το σκεφτεί πολύ αν θα δείξει ξανά εμπιστοσύνη σε άντρα.

Όσο για την κατά πέντε χρόνια νεότερή της Σαράποβα, ανταπέδωσε το χτύπημα μετά από μήνες σχολιάζοντας δημοσίως τον δεσμό της Γουίλιαμς με τον προπονητή της Πατρίκ Μουράτογλου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με παιδιά.