Η εβδομηντάχρονη ηθοποιός και πρόσωπο της L’ Oréal απεικονίζεται με το μίνιμουμ μακιγιάζ και χωρίς ρετούς στη νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.

Μοιάζει απίστευτο στη χώρα που ζούμε, όμως η Ρυθμιστική Αρχή για τη Διαφήμιση στη Μεγάλη Βρετανία δεν αστειεύεται. Όταν λες ότι το Α ή το Β προϊόν αδυνατίζει/ ξανανιώνει και πάει λέγοντας, πρέπει να μπορείς να το στοιχειοθετήσεις επιστημονικά. Πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι τα αποτελέσματα είναι στο δέρμα του μοντέλου και όχι στην επεξεργασία της εικόνας. Ο πέλεκυς του νόμου έχει πέσει κατά καιρούς βαρύς σε διάφορες εταιρείες, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποσύρουν άρον-άρον διαφημιστικές καμπάνιες εκατομμυρίων και να σπαταλήσουν άλλα τόσα για να διορθώσουν τη ζημιά στη δημόσια εικόνα τους.

Η L’ Oréal βρέθηκε πρόσφατα στο μικροσκόπιο της εν λόγω Αρχής για τη νέα καμπάνια της για γυναίκες κάποιας ηλικίας με πρωταγωνίστρια την υπέρλαμπρη Έλεν Μίρεν. Έψαξαν λοιπόν οι ειδικοί, εξέτασαν τα στοιχεία και αποφάνθηκαν: Η εβδομηντάχρονη ηθοποιός και απρόσμενο σύμβολο του σεξ παρουσιάζεται στην καμπάνια όπως ακριβώς την έκανε η μάνα της και τα χρόνια που πέρασαν. Με τις ρυτίδες της, που όχι μόνο δεν αφαιρούν πόντους από τη γοητεία της αλλά αντίθετα προσθέτουν.