Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, μοντέλα και τηλεπαρουσιάστριες φωτογραφήθηκαν γυμνές για να… αγαπήσουμε το σώμα μας.

Είναι κοινό μυστικό ότι ακόμα και οι πιο ωραίες γυναίκες έχουν τα αδύναμα σημεία τους, ατέλειες τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν από το αδιάκριτο βλέμμα του φωτογραφικού φακού. Μάλιστα μερικές, υπό την πίεση της διαρκούς έκθεσης και των κακόβουλων σχολίων που απλώνονται στα social media σαν πυρκαγιά τον Αύγουστο, καταφεύγουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα, χειρουργικές επεμβάσεις και αιματηρές δίαιτες.

Όχι όμως και οι γυναίκες στις φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια. Αυτές είναι υπερήφανες για τις ατέλειές τους, για τις οποίες έχυσαν «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» -αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η σφαιροβόλος Sophie Hitchon, μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας. Ακόμα και αν οι μηροί τους είναι λίγο πιο μυώδεις από το ιδανικό που προβάλλουν τα περιοδικά, ακόμα και αν η πλάτη τους είναι πιο ανοιχτή, όπως  της Fran Halsall, πρωταθλήτριας Ευρώπης στην κολύμβηση, εκείνες επιμένουν ότι τα σώματά τους είναι εργαλεία ακρίβειας τα οποία λειτουργούν στην εντέλεια και τις κάνουν καθημερινά περήφανες.

Βέβαια, ανάμεσα στις φωτογραφιζόμενες υπάρχουν και άλλες «ειδικότητες», όπως η Chrissy Teigen, το διάσημο μοντέλο, και η Chloe Madeley, τηλεοπτική προσωπικότητα, και η Samantha Murray, πενταθλήτρια, τον οποίων οι αναλογίες συμμορφώνονται περισσότερο με το κοινό γούστο. Και αυτές πάντως αποκάλυψαν στο περιοδικό Women’s Health πως, για να διατηρούν τη φόρμα τους, γυμνάζονται καθημερινά –ανάλογα με τις ανάγκες της η καθεμία- γεγονός που τις βοηθάει να έχουν μια πιο αρμονική σχέση με το σώμα τους.  


Chloe Madeley

 


Fran Halsall
 


Lucy Mecklenburgh

 


Sophie Hitchon

 


Kirsty Gallacher
 


Chrissy Teigen
 


Samantha Murray