Η καλλονή από την Τσεχία που επέζησε από το φονικό τσουνάμι στη Ταϊλάνδη το 2004 είναι η πρωταγωνίστρια της διαφημιστικής καμπάνιας εταιρείας εσωρούχων.

Η καριέρα της Τσέχας Πέτρα Νέμκοβα άρχισε το 1995 όταν κέρδισε τον διαγωνισμό Elite Model Look στην πατρίδα της. Το 2000 ήταν πλέον μεγάλο όνομα στον χώρο του modeling, έχοντας στο πορτφόλιο της καμπάνιες μεγάλων εταιρειών και κασέ πολλών εκατομμυρίων. Όμως το 2004 η ζωή της έπαιξε περίεργο παιχνίδι. Οι ρομαντικές διακοπές στην Ταϊλάνδη παρέα με τον αρραβωνιαστικό της, φωτογράφο Σάιμον Ατλί, κατέληξαν σε τραγωδία όταν το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό μεγέθους 9,3 της κλίμακας Ρίχτερ βόρεια της Σουμάτρας παρέσυρε εκείνη και τον αρραβωνιαστικό της. Η ίδια σώθηκε όταν κατάφερε να πιαστεί από τα κλαδιά ενός δέντρου όπου παρέμεινε για οκτώ ώρες, εκείνος βρέθηκε νεκρός.

Η περιπέτεια της Νέμκοβα προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον –η εικοσιπεντάχρονη τότε νεαρή είχε υποστεί σοβαρά τραύματα, μεταξύ των οποίων και κάταγμα στη λεκάνη, και η εξέλιξη της υγείας της ήταν για κάποιο διάστημα αμφίβολη. Εκείνη πάντως συνήλθε και επανήλθε στα «καθήκοντά» της με τα παρακάτω αποτελέσματα.