Το μοντέλο με τις άφθονες καμπύλες που η βιομηχανία της μόδας αγνόησε, ζει ημέρες δόξας

Ο κόσμος της μόδας είναι γεμάτος παγίδες για τις γυναίκες που η φύση προίκισε γενναιόδωρα. Σχεδιαστές και φωτογράφοι συνωμότησαν εδώ και χρόνια για να αποκλείσουν από φωτογραφίσεις και πασαρέλα τα μοντέλα που οι αναλογίες τους δεν συμμορφώνονταν με το πρότυπο της λυμφατικής έφηβης. Για αυτές η μοναδική διέξοδος επαγγελματικής αποκατάστασης ήταν οι γυμνές φωτογραφίσεις και οι φωτογραφίσεις με μαγιό και εσώρουχα. Καλές αλλά β’ διαλογής σε σχέση με τις διαφημιστικές καμπάνιες των μεγάλων οίκων και, βέβαια, πολύ λιγότερο επικερδείς.

Η Κέιτ Άπτον, η εικοσιτριάχρονη αμερικανίδα σεξοβόμβα και εξώφυλλο του Sports Illustrated, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα θύματα αυτής της προκατάληψης. Με στήθος που ξεχειλίζει και εντυπωσιακή περιφέρεια γλουτών, η νεαρή θυμίζει περισσότερο ντίβα της δεκαετίας του ’50 και λιγότερο κρεμάστρα για ρούχα. Εξ ου και η καριέρα της ως μοντέλου μόδας ουδέποτε απογειώθηκε.

Όμως, ο καιρός περνά και τα γούστα αλλάζουν. Και από τη στιγμή που ο οίκος Givenchy συγκατατέθηκε να ντύσει την περιφέρεια της Κιμ Καρντάσιαν –όχι και εύκολο εγχείρημα-, η αναβάθμιση της Κέιτ Άπτον σε μοντέλο περιωπής ήταν παιχνιδάκι.  

Με λίγη καλή τύχη η ξανθομαλλούσα Κέιτ δεν θα συγκατατεθεί στη συρρίκνωση των καμπυλών της και έτσι θα μπορούμε να την απολαμβάνουμε για καιρό σε μεγάλες δόξες.


TAGS