current views are: 5

16 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση15:00

Ζήνα Κουτσελίνη: Με την Κωνσταντίνα τα πράγματα έχουν ξεφύγει

Αυθόρμητη και καταιγιστική η Ζήνα Κουτσελίνη μίλησε στο περιοδικό People για την αποχή της από την τηλεόραση και άφησε τα «καρφιά» της για την πρώην συνεργάτιδά της Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

 

Δημοσίευση 15:00’
αρθρο-newpost

Αυθόρμητη και καταιγιστική η Ζήνα Κουτσελίνη μίλησε στο περιοδικό People για την αποχή της από την τηλεόραση και άφησε τα «καρφιά» της για την πρώην συνεργάτιδά της Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

 

Αυθόρμητη και καταιγιστική η Ζήνα Κουτσελίνη μίλησε στο περιοδικό People για την αποχή της από την τηλεόραση και άφησε τα «καρφιά» της για την πρώην συνεργάτιδά της Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Όλη αυτή την ενέργεια, επειδή σε έχω ζήσει επαγγελματικά, να κλείνεις 8 ώρες μέσα σε ένα control και στη συνέχεια να κάνεις την προετοιμασία των άλλων εκπομπών, πού τη διοχετεύεις τώρα;

Τα τελευταία χρόνια δημιούργησα μια εταιρία που ασχολείται με τη στρατηγική και την επικοινωνία σε πρόσωπα και εταιρίες. Τρέχω την καμπάνια μιας εταιρίας και ενός προσώπου. Μου αρέσει πολύ αυτό, παθιάζομαι. Αυτό που με διαφοροποιεί ουσιαστικά από άλλα πρόσωπα, είναι ότι εγώ υπηρετώ ένα project από την αρχή ως το τέλος του. Συλλαμβάνω την ιδέα, βρίσκω τα πρόσωπα, την εκτελώ. Όταν κάτι έχει πάρει το δρόμο του, στη συνέχεια δεν έχει αξία να είμαι στο control. Αν για παράδειγμα μια εκπομπή φτάσει να κάνει ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης, δεν έχω λόγο να υπάρχω. Μου αρέσει το δημιουργικό κομμάτι. Να μου ζητήσουν να τους στήσω ένα τηλεοπτικό προϊόν για τη ζώνη 14:00 με 16:00, για παράδειγμα. Να σκεφτώ τι έχει ο ανταγωνισμός, ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να σταθεί στον ανταγωνισμό και να πετύχει, και τι το διαφορετικό θα μπορούσε να προσφέρει εκείνη η ζώνη. Το «Μπλα Μπλα» ήταν ένα τέτοιο προϊόν. Υπήρχε το «Κους Κους» που είχε τις τηλεφωνικές γραμμές, η Λαμπίρη που έκανε το gossip μεσημεριανό και ήρθαμε εμείς να αντιγράψουμε το «Κους Κους», που δεν μας βγήκε και στην πορεία μπήκαμε πρώτοι στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Ήμασταν οι πρώτοι που το στήσαμε, οι πρώτοι που μίλησαν για νούμερα τηλεθέασης. Αυτό είναι η δική μου μαγεία.

Δεν είναι ψυχοφθόρο να ζητάς συνέχεια το νέο και να μην «κάθεσαι στα αυγά της επιτυχίας»;

Όχι, είναι η διαστροφή μου. Και έχω μάθει να ζω με τις διαστροφές μου. Σκέφτομαι καμιά φορά τι έχουμε κάνει… Μετρούσαμε για παράδειγμα την τηλεθέαση της Πετρούλας. Η μαγκιά σε αυτό ήταν πως το έκανε ολόκληρη Νανά Παλαιτσάκη. Το αντιμετωπίζαμε με μια σοβαρότητα, αλλά από μόνο του ήταν αστείο. Το πιο εύκολο στην τηλεόραση είναι να φέρεις έναν άνθρωπο και να τον αντιμετωπίσεις γραφικά. Αυτό από μόνο του δεν θα πουλήσει. Το θέμα είναι να φέρεις έναν άνθρωπο που κάποιοι τον χαρακτηρίζουν γραφικό και να δεις την ψυχή αυτού του ανθρώπου. Αυτό θα πουλήσει και θα πουλάει. Όπως είναι ωραίο να τσαλακώσεις έναν άνθρωπο που θεωρείται σοβαρός. Αυτή ήταν η μαγκιά της Ελένης Μενεγάκη στις συνεντεύξεις της. Ήξερε πώς να αντιμετωπίσει τον κάθε καλεσμένο της. Ακόμη και σε ένα σοβαρό καλεσμένο, του πετούσε 2-3 «Μενεγάκειες ερωτήσεις» και οι απαντήσεις θα συζητιούνται για χρόνια. Αν η ομάδα «πίσω» από τις κάμερες δεν γελάει με το «μπροστά» στα αστεία, είναι σαν να μην γελάει το κοινό με την εκπομπή.

Ποιο ήταν το λάθος που έκανες, αλλά θα το έκανες ξανά και ξανά; Και ας σε πονούσε αυτό…

Να επιλέξω έναν άνθρωπο που ήξερα πως θα με προδώσει. Θα τον επέλεγα, όμως, ξανά. Γιατί ήταν ικανός τελικά. 

H Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είπε στη συνέντευξή της στο People ότι ήσασταν φίλες και της λείπεις…

Μάλιστα… Δεν είδα καμία αναπάντητη κλήση στο κινητό μου. Εγώ ξέρω ότι όταν λείπεις από κάποιον φιλικά του ζητάς να τον δεις. Εκτός και αν νιώθεις μεγαλύτερη φίρμα από τον άλλον και περιμένεις δικό του τηλεφώνημα. Θα χαιρόμουν πάντως αν μια μέρα πατούσε κανονικά στα πόδια της – όχι με την πατερίτσα άλλων. Επειδή με την Κωνσταντίνα τα πράγματα έχουν ξεφύγει θα θεωρούσα έντιμο να έβγαινε κάποια στιγμή και να έπαιρνε πάνω της και κάποιες ευθύνες . Δεν θα μιλήσω παραπάνω γιατί όλα για μένα έχουν πάρει ένα δρόμο και επιφυλάσσομαι σε αυτή τη φάση. Πάντως μετά από μένα από την εκπομπή έφυγαν και άλλοι και αυτό είναι η αλήθεια. Θα μου πεις «δικαίωμά μου δεν είναι; να μην συνεργάζομαι ως παρουσιάστρια με κάποιον που δεν γουστάρω;». Δικαίωμά της θα ήταν βέβαια, αν ήταν η Ελένη Μενεγάκη, ο Γιώργος Λιάγκας, η Ναταλία Γερμανού. Όταν είσαι στην αρχή της καριέρας σου θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους σου. Σε αυτούς που το κανάλι έβαλε δίπλα σου για να σε βοηθήσει. Η περσινή σεζόν της Κωνσταντίνας ήταν κάκιστη σε επίπεδο τηλεθέασης σε ένα κανάλι πρώτο σε τηλεθέαση που για χρόνια έχει επενδύσει στη ζώνη του σαββατοκύριακου. Νικήτρια της ζώνης ήταν η Κατερίνα Καραβάτου στο Epsilon και αδικημένη η Μαρία Μπεκατώρου γιατί δεν έπαιξε επί ίσοις όροις, αφού ξεκίνησε στο τέλος της σεζόν. Η Κωνσταντίνα έχασε, γιατί στην πορεία έχασε ακόμη και το δίκιο που ενδεχομένως μπορεί να είχε. Αλλά μην βγαίνουμε δημόσια και κάνουμε δηλώσεις του στιλ «αγαπάω τη Ζήνα και μου λείπει», «δεν έφαγα τη Ζήνα». Σαφώς και δεν μπορεί να με φάει, αλλά μπορεί να με μειώσει με τρόπους άλλους και ο νοων νοείτω.  


σχετικα αρθρα